Akman hakkındaki iddialar reddedildi

RTÜK’ün bugün gerçekleştirilen toplantısında, Dadak, Alp ve Sevinç, Zahid Akman’ın kooperatif yöneticiliği ile ilgili iddialar nedeniyle RTÜK Yasası gereği üyelikten düşmüş sayılması, Kanal 7’nin sahibi Zekeriya Karaman ile ortaklığına ilişkin iddialar ve Doğan Grubu’na ait televizyonların izleme raporlarını görüşmeye katılmaması yönündeki talebin görüşülmesi istemiyle dilekçe sundu.


Üç üyenin bu konuların gündeme alınması yönündeki talebi, 3’e karşı 6 oyla reddedildi.


Toplantının ardından RTÜK üyeleri Hülya Alp ve Şaban Sevinç, basın mensuplarına açıklamada bulundu.
Sevinç, toplantıda Akman ile ilgili iddiaların görüşülmesine ilişkin talepte bulunduklarını, ancak müzakere sonunda konuların gündeme alınmamasına 3’e karşı 6 oyla karar verildiğini ifade etti.


Toplantıda bazı üyelerin Doğan Grubu’na ait televizyonların yayınları nedeniyle Akman’a Üst Kurul üyelerince destek verilmesi gerektiğini dile getirdiklerini belirten Sevinç, kendilerinin de bu televizyonların RTÜK’ün aldığı bir karar nedeniyle değil, “Deniz Feneri Derneği” dolayısıyla gündeme gelen iddialar nedeniyle konuları gündeme getirdiklerini söylediklerini kaydetti.


“YARGI YOLUNA GİDECEĞİZ”


RTÜK Başkanı Akman’ın istifası yönündeki istemlerinin Üst Kurulun 19 Eylüldeki toplantısında gündeme geldiğini ve toplantıda 3’e karşı 5 oyla reddedildiğini anımsatan Sevinç, bu kararın 3 üye tarafından yargıya götürüleceğini de bildirdi.


RTÜK Yasası’nın 9. maddesi uyarınca başkanlığı döneminde şirketlerde yöneticilik yaptığı saptandığından Akman’ın üyelikten çekilmiş sayılmasının karar altına alınmasını istediklerini ifade eden Şaban Sevinç, Üst Kurul kararlarının yargı denetimine tabi bulunduğunu ve bu nedenle de yargı yoluna başvuracaklarını kaydetti.


RTÜK Üyesi Hülya Alp de bu konuların Üst Kurul toplantılarında gündeme getirilmesini görev kabul ettiklerini, bu nedenle iddiaların gündeme alınması yönünde talepte bulunduklarını belirtti.


Bugünkü toplantıda iddiaların gündeme alınması konusunda dilekçe sunduklarını, ancak taleplerinin reddedildiğini aktaran Alp, “Görevimizi Üst Kurul içi yollarla gerçekleştirmek için biz gerekli olanı yaptık, ancak bu reddedildi. Şimdi dosyayı yargıya taşıyacağız” diye konuştu.

1067740cookie-checkAkman hakkındaki iddialar reddedildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.