Akın Birdal’dan PKK’ye: Askerleri bırakın

Birdal, katıldığı İsviçre Kürt Federasyonu toplantısında PKK’ye “Dağlıca’da PKK tarafından esir alınan 8 askerin bırakılması çağrısı yaptı. Birdal, “Duyuyoruz 8 askerin bulunduğu bölge Türk Silahlı Kuvvetlerinin top atışları altında. Buradan bir çağrı yapıyorum PKK’ye, esir askerleri bırakın” diye konuştu. Birdal, esir askerlerin bulunduğu bölgedeki Türk Silahlı kuvvetlerinin bombalamasının durdurmasını da istedi.

Türkiye’li aydınların, gelişen olaylar karşısında, barışa duyulan ihtiyaçtan değil, kendilerini korumaya dönük açıklamalar yaptıklarına değinen Birdal şöyle konuştu:

“Aydınların dünkü açıklaması tarihe tanıklık değil, güçlüden yana tanıklık etmektedir. Gazeteler savaş muhabirliğine dönüştü. Ölen çocuklar bizim çocuklarımız ezilen emekçi çocukları, Türk ve Kürt halkının çocukları, barışa bunların ihtiyacı var. Kızılelmacıların Ankara’nın ortasında toplanıp, ‘meclisi basacağız, yirmisini de asacağız’ diye sloganlar atmıştır…”

“Anadolu’da 39 farklı inanç ve kimlik var” diyen Birdal, “Türkiye’de sorunların demokratik yönde çözümü için bir platform oluşturulamamıştır. Bugün Kürt sorununun çözümü, ekonomik siyasal ve tüm diğer sorunların da ana noktasını oluşturuyor” diye konuştu.

ÖCALAN’DAN ATEŞKES SÖZÜ

Birdal, Öcalan’ın  İmralı’dan avukatları aracılığı ile AKP’ye özel mesaj gönderdiğini, “Anayasa’da bazı kültürel hakların yer alması durumunda, PKK’ye iki ay içinde silah bıraktırabileceği” ilettiğini öne sürdü.

Birdal, CHP ve MHP’nin teskerenin geçmesinde sorunun çözülmesi yönünde oy kullanmadıklarını, aksine sorunun çözümsüzlüğü yönünde oy kullandıklarını belirterek, “Kürt sorunun ANAP, DYP, DSP gibi partileri bitirdi, MHP ve CHP’yi çıkmaza sürükledi… Bunun için bu partiler teskereye oy verirken aslında AKP’ yi Kürt batağına çekip bitirmek istediler”dedi.

Konuk milletvekilinin Pazartesi günü İsviçre Yeşiller Partisi Genel Başkan’ı Danill Fischer’le bir araya gelmesi bekleniyor…

1160440cookie-checkAkın Birdal’dan PKK’ye: Askerleri bırakın

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.