Akıncı: Beyinlere zincir vuramazlar

Statükocuların zaman daraldıkça, 14 Aralık seçimlerinde saltanatlarının sona ereceğini daha net görüp paniğe kapıldıklarını iddia eden Barış ve Demokrasi Hareketi (BDH) Genel Başkanı Mustafa Akıncı, gazetecilere açılan davaları kınadı.

21. yüzyılda olmamıza rağmen, hala soğuk savaş döneminden kalan taktiklerle halka korku salınmaya çalışıldığını belirten Akıncı, “Beyinlere zincir vuramazlar” dedi.

BDH’nın Alsancak’ta düzenlediği şölende konuşan Mustafa Akıncı, mart ayında referandum hakkımızın gasp edilmesi üzerine, bazı gazetecilerin, Doğancı’da yapılan sembolik oy verme işleminin polis-asker gücüyle engellenmesini eleştiren yazılar yazdığını hatırlatarak, “Düşünerek, yazarak, en demokratik haklarını kullanan gazetecilerimize karşı açılan davalar, aslında Kıbrıs Türk halkına korku salmayı amaçlamaktadır” diye konuştu.

Akıncı, buna benzer davaların daha önce de Afrika gazetesine karşı açıldığına ve gazetecilerin hapse atıldığına işaret ederek, baskılarla, korku salarak özgür iradeyi değiştirmeye çalışarak bir yere varılamayacağını söyledi.

“DENKTAŞ HESAP VEREMEYECEK”

Halkın onurlu sesini yansıtan BDH’nın ve onu oluşturan çözüm yanlılarının söylemlerindeki gerçeklerin tek tek ortaya çıktığını belirten Mustafa Akıncı, Avrupa Birliği’nin (AB) yayınladığı son raporla bunun bir kez daha kanıtlandığını ifade etti.

Akıncı, ‘Çözümsüzlüğün devam etmesi halinde, Türkiye’nin AB yolu da tıkanacak’ dediklerini, ancak Kıbrıs’ta Denktaş, UBP ve DP’nin; Türkiye’de ise asker-sivil bürokrasisinin belli kesimlerinin bu gerçeği görmek istemediğine dikkat çekerken, “AB’nin son strateji raporu, Kıbrıs sorununun, Türkiye’nin önünde engel oluşturduğunu ilk kez resmi olarak ortaya koymuştur” dedi.

Akıncı, gençlerimizi göç yollarına düşüren, soğuk savaş entrikaları ile beyinlere zincir vurmaya çalışan, halkımızı güneyden pasaport alıp, Avrupalı yaşam kalitesini bireysel olarak elde etmeye iten saltanata karşı mücadelenin devam edeceğini söyledi.

1092450cookie-checkAkıncı: Beyinlere zincir vuramazlar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.