Aşkolsun! Adı Aşk olsun…

Faruk Eskioğlu’ndan
“Aşkolsun! Adı Aşk olsun…”


 


Açık Gazete (acikgazete.com)  Genel Yayın Yönetmeni Faruk Eskioğlu’nun “Aşkolsun! Adı Aşk olsun…” başlıklı romanı kitapçılarda… 24 Yayınevi’nden çıkan roman Londra’daki kitapçılardan ve internetten de satın alınabilecek…


Uzun yıllardır Londra’da yaşayan gazeteci Eskioğlu’nun “Aşkolsun! Adı Aşk olsun…” romanı anlatırken “Sosyologlar 30-40 yıl sonra geriye baktıklarında, onlara Londra’dan, Londra’da yaşayan Türkçe konuşan toplumdan ipuçları vermek istedim” diye konuştu.


Eskioğlu, kitabın içeriğini de şöyle anlattı:


“12 Eylül baskı rejiminde Türkiye’den İngiltere’ye de ciddi bir beyin göçü olmuştu… Londra’ya gelenlerin buradaki Türk toplumunun kurumsallaşmasına katkısı, İngiliz toplumuyla ilişkileri ve genel olarak da buradaki göçmen toplumunu anlatmaya çalıştım. Londra’yı anlattım… Romandaki olayların geçtiği mekanları özellikle Londra’nın merak edilen yerleri olarak seçtim… Aşk olsun! Adı aşk olsun’u başka ülkeleri merak edenlerin ilgisini çekeceğini sanıyorum… İngiliz yaşam biçimini anlattım… Ve Day, St Patrick Day, Anzak Günü gibi önemli günlerinden söz ettim… İki katlı otobüslerinden posta kutularına kadar pek çok İngiltere klasiğini ortaya çıkış öyküleriyle yansıtmaya çalıştım… En önemlisi de iki ülke basınının perde arkasını romandaki olaylar içinde anlatmaya çalıştım. ‘Aşk olsun! Adı aşk olsun’ bu yanıyla ‘Gazetecilerin ve basın yayın öğrencilerinin ilgisini çekebilir’ diye düşünüyorum… Bu bilgilerin en kolay biçimde kurgu bir aşk öyküsü çerçevesinde aktarılabileceğini düşündüm. Böylece ‘Aşk olsun! Adı aşk olsun’ ortaya çıktı…”


Yayınevi’nin “Aşkolsun! Adı Aşk olsun”u tanıtım yazısı da şöyle:


“Yazar Faruk Eskioğlu bir gazeteci. Düşünce yükünü sırtında taşıyanlardan… Eskioğlu, “sermaye tarafindan öpülerek prens olmuş kurbağaların” iş başında olduğu “tower” ve “plaza”lardaki basınin iç yüzünü romanına taşıyor. Yalnız Türkiye’deki basın mı? İngiltere’deki “gazeteci” gibi gazetecilerin “Bırakınız yapsınlar… Bırakınız geçsinler…” düsüncesine karşı duruşunu da aktarıyor… Faruk Eskioğlu’nun kahramanı Edip, 12 Eylül karanlığında siyasi sürgün gittigi Londra’da sizi ağırlayacak. En eski pub’larından Spaniards Inn’de biranızı yudumlayacak, Camden Market’de gezecek, Hyde Park’ta güneşleneceksiniz. Edip ile birlikte Nisan’ı Londra’da adı “aşk” olan bir aşkla bekleyeceksiniz… Eskioğlu alışılmışlığın dışındaki kurgusu, anlatımı ve “güzel Türkçe”siyle; fotoğraflarda yaşlanan anaların, gençlikleri yürek üstünde saklanan fotograflarda kalmış oğulların serüvenini sunuyor bize…”


*** kutu önerilebilir ***


ROMAN’A ADINI VEREN BÖLÜM…


Edip, “Aşk ak süt gibi tertemiz olmalı. Sütte bakteri çabuk ürer. Aşkta da… Korumalı!” dedi. Şarabı yudumlayarak sürdürdü; “Süt mayalanırsa peynir olur, yoğurt olur. Adı, niteliği degişir. Aşk da öyledir. Mayasında yalan, mülkiyetçilik velhasılı her ne varsa adı başka bir sey olur. Benim sözünü ettiğim süt gibi ak olanıdır… Adı aşk olanıdır…”


Güleç yüzüyle bize bakıp, “Kadehimizi kaldırdığımızın adı ne olsun?” diye sordu.  Nadir, “Adı aşk olana!” dedi. Böylesi bir açıklamaya katılmamak mümkün mü? Yarı kuşkuyla “Usta beni tufaya getirmiyorsun değil mi?” diye sordum.


Edip kendinden emin, sağ kaşını kaldırdı ve kadehini uzattı. “Aşkolsun! Adı ‘aşk’ olsun…” dedi.


*** kutu önerilebilir ***


KİTAP BİLGİLERİ


AŞKOLSUN! ADI AŞK OLSUN…
FARUK ESKİOĞLU
Roman, 288 syf.
13.5×19.5 ebat,
Barkod:978 9944 992145,
Fiyatı:14 YTL.
Yayıncı: 24 (Tel / Faks:0216-572 27 59 yirmidö[email protected])
İnternetten sipariş için: http://www.pandora.com.tr/urun.asp?id=147899
 

698980cookie-checkAşkolsun! Adı Aşk olsun…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.