‘Aşkolsun!’ diyecek…

Gazeteci Faruk Eskioğlu, Çanakkale Belediyesi’nin düzenlediği 44’ncü Troia Festivali kapsamında 13 Ağustos Pazartesi saat 18’de Belediye Sosyal Tesisleri’nde, “Alternatif medya deneyimi” başlıklı bir söyleşide bulunacak ve belgesel romanı “Aşkolsun! Adı aşk olsun”u imzalayacak…


Londra’dan acikgazete.com adresinden yayın yapan Açık Gazete’nin kurucusu olan gazeteci Eskioğlu, “Aşkolsun! Adı aşk olsun”u şöyle tanıttı:


“İngiltere’deki 12 Eylülzedeli göçmenlerin ayakta kalma mücadeleri, İngiltere basınındaki işleyiş, Londra, bir aşk serüveninde anlatıldı… Özellikle Londra’yı tanımak isteyenler ve medya öğrencilerinin okumalarını öneririm…”


Ulusal medyadaki kirlenmeye karşı yerel gazeteleri geliştirmeli ve büyük grupların dışında kalan İnternet medyasının desteklenmesini isteyen gazeteci Eskioğlu, İngiltere ulusal basınını şöyle anlattı:


“İngiltere’de hukuk devleti ilkelerinden beslenen bir gazetecilik sözkonusu. Gazeteler dev holding şirketi olmasına karşın Türkiye’ye kıyasla editöryel bağımsızlıkları var. Ülkeleri Irak’ta savaş olmasına karşın İngiliz ordusunu işgalci, Iraklıları direnişçi olarak tanımlayabiiyor. Kadim dostları ABD’yi eleştiren yazıları Türkiye basınında görmek mümkün değil. Gazete çalışanlarının sosyal ve sendikal hakları Türkiye ile kıyaslanamayacak kadar ileride… Telif hakkı ile haberciden fotoğrafçısına bütün çalışanların üretimleri korunmuş durumda…”


“BÜYÜK GAZETELER YERELLERİ DE YUTABİLİR”


Türkiye’deki bazı büyük gazetelerin mutfağında da çalıştığını belirten Eskioğlu, “Ne yazık ki Türkiye’de bazı büyük medya, küçük yatırımcıları borsada silkeleyen, iktidarın ve patronlar kulüplerinin kamuoyu yaratmasında halkla ilişkiler şirketliği yapan kuruluşlara dönüşmüştür. Gazetecilik adına hiç bir yatırım yoktur. Basında sosyal haklardan ve hizmet içi kurslardan söz etmek mümkün değildir. Burnumuzun dibindeki Arap ülkelerinde bile sürekli muhabirleri yoktur… ABD ve İngiltere’de olduğu gibi yakında büyük bir pazar olarak gördükleri yerel gazeteleri de yutma operasyonu başlatılırsa sürpriz sayılmamalı…” dedi.


Eskioğlu, ulusal basında çıkan bazı iyi haberlerin ABD’li medya eleştirmeni Noam Chomsky’nin tanımladığı gibi zehirli pastanın üzerindeki çilekler olduğunu vurgulayarak, “Ne yazık ki her zaman rüzgara karşı durmak yerine rüzgarı arkasına almayı tercih eden çoğu ulusal medyanın uluslararası barıştan çalışma barışına uzanan ve adında ‘barış’ olan her türlü olumlu girişime katkısını beklemek saflık olur” diye konuştu.
______________


Söyleşi/İmza: Alternatif medya deneyimi ve medyanın romanı: Aşkolsun! Adı aşk olsun
Düzenleyen: 44’ncü Troia Festivali
Tarih: 13 Ağustos Pazartesi
Zaman: saat 18.00
Yer: Çanakkale Belediye Sosyal Tesisleri


FOTOĞRAF (Aykan Özener çekti): Faruk Eskioğlu

702180cookie-check‘Aşkolsun!’ diyecek…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.