AKP aday listesi yüzde 40 değişti

Bugün MHP’den istifa eden ve seçim hükümetinde Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan Tuğrul Türkeş de Ankara 2. bölgeden aday gösterildi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski Ulaştırma, Denizcilik, Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise İzmir’den, TBMM başkanı Cemil Çiçek ise Ankara’dan aday oldu.
Sürpriz isim ise Ankara’dan aday gösterilen eski başbakan yardımcısı Ali Babacan oldu.

‘Saadet Partisi’yle anlaşamadık’

Bekir Bozdağ, Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in Şanlıurfa birinci sıradan aday gösterildiğini ve “aday olmayacağı” iddialarının söylentiden ibaret olduğunu kaydetti.
Bozdağ, Saadet Partisi ile görüştüklerini ancak anlaşma sağlayamadıklarını söyledi.

Diyarbakır’dan eski AKP milletvekili Galip Ensarioğlu’nun aday gösterilmesi de dikkat çekti.

Listenin yüzde 40’ı değişti

AKP, 7 Haziran’daki 550 adaydan 312’sini yeniden aday gösterdi. Bu da listelerde yüzde 40’a yakın değişiklik anlamına geliyor.

Bir önceki seçimlerde 99 kadın aday gösteren AKP, bu seçimde 69 kadın aday gösterdi.

Uzun yıllardır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte siyasette yer alan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin liste dışı kalması dikkat çekti.

Boynukalın, Işılak ve Yayman listede yok

7 Haziran’da AKP’den İstanbul 2. Bölge 12. sıradan milletvekili seçilen Markar Esayan’ın bu seçimde 14. sırada yer aldığı öğrenildi. Geçen dönem İstanbul 2. Bölge’den 12 vekil çıkarıldığı için Esayan’ın seçilmesinin zor olabileceği belirtiliyor.

Hürriyet gazetesine yapılan taşlı sopalı saldırıda yer alan ve burada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a “1 Kasım’daki seçimlerde sonuç ne olursa olsun seni başkan yaptıracağız” diye seslenen AKP İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın, 1 Kasım seçimleri için hazırlanan milletvekili listesine dahil edilmedi.

Geçen seçimlerde milletvekili olduktan sonra Genel Kurul’da uyuyakalan şarkıcı Uğur Işılak da aday listesinde kendine yer bulamadı.

Muhsin Kızılkaya, Hüseyin Yayman ve eski CHP’li Savcı Sayan da liste dışı kaldı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski Ulaştırma, Denizcilik, Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise İzmir’den aday oldu.

1464650cookie-checkAKP aday listesi yüzde 40 değişti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.