‘AKP bu kez zor kurtulur’

AKP’nin ikinci bir kapatma davasıyla karşı karşıya olduğu yabancı medya tarafından dünyaya duyuruldu

Ajans analizinde, ikinci davanın, siyasi istikrarsızlık korkusuyla AB üyeliğine aday olan Türkiye’den yabancı yatırımcıların kaçışına neden olan geçen yılki ilk kapatma davasından daha ciddi bir şekilde ülke piyasasını vurabileceği tahminini öne sürdü. AKP’ye ikinci kapatma davası açılacağı yönünde iddiaların gazetelerde yoğunlaştığını belirten Reuters, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın AKP’nin Almanya kaynaklı Deniz Feneri skandalıyla ilgili bağlantısının olup olmadığını araştırdığını öne sürdü.

DENİZ FENERİ BAĞLANTISI

Reuters ajansı, Anayasa Profesörü Ergun Özbudun’un laik yargının birçok üyesinin AKP’nin kapatılmasını istediğini ve ikinci bir kapatma davasının sürpriz olmayacağını söylediğini aktardı.

Özbudun’un, Deniz Feneri skandalıyla bağlantının kanıtlanması halinde AKP’nin kapatılabileceğini ifade ettiği kaydedildi. Birinci kaptama davasıyla ilgili bilgileri, piyasaya olan olumsuz etkisi ve borsanın düşüşünü de aktaran Reuters, Başsavcı Yalçınkaya’nın ikinci kapatma davasının dosyasıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadığını da belirtti.

1205850cookie-check‘AKP bu kez zor kurtulur’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.