‘AKP Elini Ekmeğimden Çek’ kampanyası

Çelebi, DİSK Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, dün toplanan Başkanlar Kurulu sonuç bildirgesini açıkladı.
Başkanlar Kurulunun, Türkiye’nin ekonomik kriz, işsizlik, demokratik özgürlükler ve “Kürt sorunu”nun çözümüne yönelik sorunların yol açtığı koşullar altında toplandığını ifade eden Çelebi, hükümetin bu sorunları sermayenin talepleri doğrultusunda aşmak istediğini, başta işçi konfederasyonları olmak üzere diğer sosyal tarafların görüş ve önerilerini dikkate bile almadığını öne sürdü.

Hükümetin izlediği politikaların geleceğe umutla bakmalarını engellediğini ifade eden Çelebi, toplumun büyük çoğunluğunu ilgilendiren temel ekonomik sorunlar yerine sürekli yeni gündemlerin yaratıldığını savundu.

Kriz bahane edilerek sendika düşmanlığının sürdürüldüğünü, özel olarak bunun DİSK üzerinde yoğunlaştığını öne süren Çelebi, Başkanlar Kurulunun aldığı karar uyarınca örgütlenme çabalarının sürdürüleceğini, yapılan saldırıların işçi direnişleriyle cevaplanacağını ifade etti.

Sendika ile Toplu Sözleşme Grev ve Lokavt yasalarında yeni düzenleme yapılmasına ilişkin girişimlere de değinen Çelebi, DİSK olarak, Uluslararası Çalışma Örgütü normlarını kapsayan, yasaksız, barajsız bir sendika yasasına kavuşana kadar mücadelenin süreceğini bildirdi.

KESK’İN EYLEMİNE DESTEK VERİLECEK

Demokrasinin yerleşip, korunmasında, en büyük gücün, “örgütlü topluma inanç” olduğunu ifade eden Çelebi, “Bu nedenle, çalışanların, işsizlerin, emeklilerin, gençlerin, kadınların örgütlenmesinin önündeki engeller kaldırılmalıdır” dedi.

Başta KESK olmak üzere, kamu emekçilerinin, 25 Kasım Çarşamba günü yapacakları uyarı grevlerinin bütün işçileri ve emekçileri yakından ilgilendirdiğini ifade eden Çelebi, “DİSK olarak bu uyarı grevlerine, aynı gün saat 11:00’de bütün iş yerlerinde ‘AKP halka hesap ver’ adı altında temsilciler tarafından okunacak bildirilerle destek verilecek, kitlesel basın açıklamalarına katılınacaktır. Bütün işçileri, emekçileri, yoksulları, ezilenleri eyleme destek vermeye davet ediyoruz” diye konuştu.

SALDIRGANLA İLİŞKİSİ YOK

Çelebi bir soru üzerine kendisine yapılan saldırının üzerinden 1,5 ay geçtiğini, 1,5 ay daha alağının üzerine basmaması gerektiğini dile getirerek, ancak Türkiye’nin 1,5 ay daha dayanacak gücü olmadığını, bu nedenle ilk kez dün çalışmalarını sendika genel merkezinde yürütmeye başladığını söyledi.

Saldırıdan sonra Cumhurbaşkanı’ndan, Başbakan’a, milletvekillerine kadar toplumun bütün kesimlerinin büyük bir duyarlılık gösterdiğini, bu nedenle onlara teşekkür ettiğini kaydeden Çelebi, “Bu olayda büyük bir bilgi kirliliği yaşandı.

İddia edildiği gibi saldırganla aramda bir kuruşluk dahi para ilişkisi yoktur. Eski bir tanışıklığımız vardır, ama herhangi bir para ilişkisi söz konusu değildir. Bu olayın açığa çıkması konusunda sonuna kadar gideceğiz. Şu anda adli süreç başladığı için daha fazla konuşmak istemiyorum” dedi.

Kampanyayla ilgili toplumun bütün kesimlerine çağrıda bulunduklarını kaydeden Çelebi, “İktidarın belirlediği gündeme takılan ana muhalefet partisi ve diğer tüm siyasi partilere de aynı çağrıda bulunuyoruz” dedi.

1224460cookie-check‘AKP Elini Ekmeğimden Çek’ kampanyası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.