'AKP, ergenekonu örtbas ermedi'

''Türkiye'nin en büyük eksikliklerinden birisinin yapıcı muhalefet bulunmaması'' olduğunu savunan Fırat, ''Halkın desteğiyle iktidara gelememiş olanlar başka yollardan, hatta bazen illegal yollarla iktidar arayışları içerisinde, halkın Türkiye'nin huzurunu bozuyorlar'' dedi. Fırat, ''Muhalefetin Türkiye'ye zaman kaybettirdiğini'' de öne sürdü. 


Dengir Mir Mehmet Fırat, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ''Ergenekon'un avukatı olduğunu'' söylediğini ifade ederek, şöyle konuştu: 


''Bence bir siyasetçinin yapabileceği en büyük hatadır. Bir siyasi parti, özellikle de anamuhalefet partisi liderinin, iddianamesi yayımlanmamış, belgelerini görmemiş olduğu ama kapsamı itibariyle bazı belirtilerin olduğu bir dönem içerisinde kalkıp birilerinin savunuculuğuna soyunmak, avukatlığına soyunmak bence çok yanlıştı. Aynı hatayı telefon dinlenmesinde de yapıldı. Şimdi, peki, sormak lazım: Dünyanın herhangi bir demokratik ülkesinde illegal, antidemokratik, demokratik rejime karşı, demokratik rejimi çökertecek proje ve planların içerisinde olan insanları savunabilecek mi? Olabilir. Savundu… Bunu halka nasıl anlatacak? Bunu kendi seçmenine, kendi tabanına nasıl anlatacak, ben merakla bekliyorum.'' 

1064780cookie-check'AKP, ergenekonu örtbas ermedi'

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.