AKP için değil, Türkiye için anayasa…

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, üzerinde çalışılan yeni anayasa taslağının, AK Partililer için yapılan bir çalışma olmadığını, AK Parti’ye bir anayasa hazırlamadıklarını kaydederek, ”Biz Türkiye için bir anayasa yapma çabası ve gayreti içerisindeyiz” dedi. 


Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın ”Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Dışişleri Bakanları Toplantısı”na ilişkin kurula bilgi verdiğini söyledi. 


ABD’ye gidecek Başbakan Erdoğan’ın BM Genel Kurulu çalışmaları çerçevesinde pek çok devlet ve hükümet başkanıyla bir araya geleceğini anımsatan Çiçek, önemsedikleri bu konunun da toplantıda ele alındığını ifade etti. 


Yeni anayasa taslağına ilişkin çalışmaların da toplantıda değerlendirildiğini belirten Çiçek, geçen hafta akademisyenlerden ve partinin bazı hukukçularından oluşan bir grubun Sapanca’da bir araya geldiğini anımsatarak, toplantıda önemli noktalara gelindiğini söyledi. 


”Ancak üzerinde biraz daha çalışma yapılmasını da doğru buluyoruz” diyen Cemil Çiçek, şöyle devam etti: 


”Yaptığımız çalışmalarda en çok karşılaştığımız itiraz; ‘Yasalar yeteri kadar toplumda tartışılmıyor, gerekli katkılar verilmiyor, alelacele Meclis’e gönderiliyor’ diye. Halbuki üzerinde konuştuğumuz konu yasa değil, en temel yasadır. Dolayısıyla baştan beri ifade ettik, bir defa daha altını çizerek bir iki hususu sizler aracılığıyla ilgi duyanlara, kamuoyuna aktarmak istiyoruz;Üzerinde çalıştığımız taslak, AK Partililer için yapılan bir çalışma değil. AK Parti’ye de bir anayasa hazırlamıyoruz. Biz Türkiye için bir anayasa yapma çabası ve gayreti içerisindeyiz. Bunun fikri çalışmasını yapıyoruz. Biz AK Partililer için bir anayasa hazırlığında değiliz, AK Parti’ye rey verenler için bir anayasa hazırlamıyoruz. Türkiye için anayasa hazırlıyoruz. Eğer kabul edilirse hem Parlamentomuzun hem de halkımızın onayından geçerse, uzun yıllar bir daha geriye dönmeyecek şekilde ve Türkiye için anayasa hazırlamaya çalışıyoruz, hassasiyetimiz budur. Bu noktada da ön yargılardan uzak, bilimsel çalışmalara, katkılara açık bir anayasayı Türkiye’nin gündemine getirmeye çalışıyoruz.”

1048260cookie-checkAKP için değil, Türkiye için anayasa…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.