AKP ilk kez azınlıkta!

Kamuoyu araştırma şirketi KONDA’nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır, araştırmalarında ilk kez AKP karşıtlarının oranının, AKP yandaşlarını geçtiğini söyledi.

Ağırdır, toplumun yüzde 60’a yakınının kutuplaşma içinde olduğunu vurgulayarak “Kutuplaşma oranlarına baktığımızda geçmiş yıllarda AKP yandaşları yüzde 35 iken AKP karşıtları yüzde 25’lerdeydi. Son yaptığımız araştırmada ise bu oran tersine döndü.

Toplumda tedirginlik ve huzursuzluk var; ama bunun oy oranlarına yansıyıp yansımayacağını şimdiden söylemek çok mümkün değil” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda yaptıkları araştırmalarda çıkan oranların tersine döndüğünü dile getiren Ağırdır, “AKP karşıtlarının oranı yüzde 35’e çıkarken yandaşların oranı yüzde 25’e düştü. Ülkenin üçte biri halen kutuplaşmanın dışında. Bu insanların seçimlerde ne karar vereceğini bilmiyoruz; ama bu sonuç bile önemli bir değişiklik. 5 yıldır ölçtüğümüz bu endekste ilk defa AKP yandaşları azalmış oldu” diye konuştu.

Toplum huzursuz

Toplumda huzursuzluğun olduğuna dikkat çeken Ağırdır, AKP hükümetinin ve özellikle Recep Tayyip Erdoğan’ın son 2 yılda kullandığı dilin bu kutuplaşma oranlarının değişmesinde etkili olduğunu vurguladı. “AKP’nin her şeyden önce parlementoda ezici çoğunluğu var; ama her şeyi torba kanunlarla yürütebiliyor.

Kutuplaşmadan dolayı en küçük bir mesele bile, çok doğru yerinde bir değişiklik bile çok keskin tartışmalara yol açıyor” diyen Ağırdır, bunun siyasi kutuplaşmanın bir sonucu olduğunu söyledi.

Erdoğan’ın Gezi Parkı Direnişi sırasında “Yüzde 50’yi zor tutuyorum”, “Biz ve onlar” gibi açıklamaların 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sırasında geliştirdiği dilin insanları giderek huzursuz etmeye başladığını anlatan Ağırdır; dış politika, ekonomi, açılım sürecinde somut adımların atılamaması gibi durumların da toplumda tedirginlik ürettiğini söyledi. Sibel Bahçetepe / Cumhuriyet

1447730cookie-checkAKP ilk kez azınlıkta!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.