AKP şimdi parayı düşünüyor

Bülent Gedikli, 22,8 milyon YTL’nin bu yıl istenmesi halinde, hazırda o kadar paraları olmadığını belirterek, “Biz ancak 2009’da parayı verebiliriz. Zaten 2009 yardımından kesilir diye düşünüyoruz” dedi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mer Mehmet Fırat ise, “Bu millet boğazından keser, bu partiyi yaşatır” diye konuştu.


Anayasa Mahkemesi’nin, AKP’ye yapılan Hazine yardımının yarısının geri alınması kararının uygulanması için gerekçeli karar beklenirken, paranın nasıl iade edileceği tartışmaya neden oldu. Gerekçeli kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından, Maliye Bakanlığı’nın AKP’ye 22,8 milyon YTL’nin Hazine’ye geri ödenmesi için bir tebligat yollaması ve bir hafta içinde iade etmesini istemesi bekleniyor. AKP, bu meblağın 2009’da verilecek yardımdan kesilmesini istiyor.


“2009’da yerel seçim var ve geçen sene alınan paranın yaklaşık iki katı bir yardım alacağız. Geçen sene 45.6 milyon YTL almıştık” diyen Gedikli, paranın nasıl alınacağının gerekçeli kararda belli olacağını kaydetti. Gedikli, “Ama biz iade yapamayız. Hazırda o kadar para yok. Üzerinden yedi ay geçmiş. Nakit iadesi olmaz. Önceki uygulamalarda hepsi sonraki yılda kesilmiş. Ama yine de Anayasa Mahkemesi’nin takdirine kalmış” diye konuştu.


Fırat, “Sıkıntı olmaz. 16,5 milyon seçmenin gönlünde olan bir partiyiz. Bu millet boğazından keser, bu partiyi yaşatır. Mali yönden sıkıntımız olacağı kanısında değilim. Mühim olan onların gönlünde olmaktır” dedi.


22 milyon YTL bankada gözüküyor


AKP’nin internet sitesinde açıkladığı 1.1.2008-30.4.2008 arasındaki gelir gider cetvelinde, bankalarda 22 milyon YTL’sinin olduğunu görünüyor. 2008’in ilk dört ayındaki giderleri 17 milyon 370 bin YTL gözüken AKP’nin. gelirlerinin toplamı 49 milyon 636 bin YTL. Önceki yıldan devreden borçlar 28 milyon 888 bin YTL olarak gözükürken, önceki yıldan devreden nakitler 6 milyon 115 bin YTL’yi buluyor.


Milliyet



 

1063990cookie-checkAKP şimdi parayı düşünüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.