AKP Türkiye’yi Silivri’ye Çevirmek İstiyor

Antalya Kışlahan Otel önünde yapılan basın toplantısında konuşan Şimşir, AKP’nin bütün Türkiye’yi Silivri zindanına çevirmek istediğini iddia ederek, “basını susturmak istemenin, telefon dinlemelerinin, özel hayatları izleyerek kameraya almaların, özel olarak batının talimatıyla oluşturulan özel yetkili mahkemelerin, tehditlerin, baskıların, gençlerimize yönelik F tipi terörün tek amacı budur” dedi.

Çeşitli siyasi partileri ve kitle örgütleri temsilcilerinin de katıldığı basın toplantısında, “Doğu Perinçek neden hapiste?” sorusunu yönelten Şimşir, “Doğu Perinçek, Tuncay Özkan, Mehmet Haberal, Mustafa Balbay, vatan savunmasında canları pahasına görevlerini yapmaktan bir an bile geri durmayan kahramanlar; 1.000 gündür zindandalar ama görevlerini yapmaya devam etmekten bir an bile geri durmadılar” diye konuştu.

‘PERİNÇEK, GÜL’ÜN GİZLİ ANLAŞMASINI ORTAYA ÇIKARDIĞI İÇİN TUTUKLU’

Genel Başkanları Doğu Perinçek’in, Başbakan Tayip Erdoğan’ın Büyük Ortadoğu Projesi’nin eşbaşkanı olduğunu açıkladığı için tutuklu olduğunu öne süren Şimşir, Cuhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Dışişleri Bakanlığı döneminde ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell ile 2 sayfa 9 maddeden oluşan gizli anlaşmayı imzaladığını ortaya çıkarılmasını da Perinçek’in tutukluluğuna gerekçe olarak gösterdi.

BİN GÜNDÜR SİLİVRİ’DE TUTSAK

Perinçek’in, “hortumcunun malına el konsun, dolar yasaklansın, Türkiye’de Türk lirası, Türk bayrağı, “Türkiye’nin savunması Kıbrıs’tan Başlar” gibi kampanyaları yürüttüğü için cezalandırıldığını anlatan Şimşir, “milletimizi bölen açılımlara karşı çıktığı için, Lozan, Berlin ve Paris’te emperyalist yalanlara karşı isyan bayrağını açtığı için, ‘yıkılsın ağalık, yaşasın Cumhuriyet’ diyen yoksul Kürt köylüsünün yanında olduğu için, Türkiye’nin birliğini, Milletimizin birliğini, Türk Kürt kardeşliğini savunduğu için 1000 gündür evet 1000 gündür Silivri zindanında tutsak” olduğunu savunan Şimşir, “Ankara’daki işbirlikçiler, şimdi kâbuslarla dolu geceler geçiriyorlar” açıklamasında bulundu.

BU İSYAN BÜYÜYECEK

“Silivri’dekiler çıkarsa iktidar olurlar” denildiğini anımsatan Şİmşir, açıklamasında ayrıca şu görüşlere yer verdi: “Korksunlar! Korkuları boşuna değildir. Aynen öyle olacaktır. Doğu Perinçek! Tuncay Özkan! Mehmet Haberal! Nusret Senem! Fatih Hilmioğlu! Hikmet Çiçek! Muzaffer Tekin! Deniz Yıldırım! Mehmet Ali Çelebi! Evet arkadaşlar, hepimiz birer Doğu Perinçeğiz, Tuncay Özkanız, Mehmet Haberalız, Fatih Hilmioğluyuz. Hepimiz vatan nöbetinde şehit olan mehmetçiğiz. Değerli Antalyalılar; Şimdi bu sesler, Türkiye’nin dört bir yanından yükselmektedir. İnanıyoruz ki; bu isyan çığlıkları her geçen gün daha da büyüyecek, daha da örgütlü hale gelecek ve o zindandan kahramanlarımızı çıkaracağız, Tayyip Erdoğan’ları tıkacağız.”

1516800cookie-checkAKP Türkiye’yi Silivri’ye Çevirmek İstiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.