AKP’de bir ampul daha söndü

Armağan, yaptığı açıklamada, istifasının kişisel bir karar değil, ettiği yeminin bir gereği olarak değerlendirilmesini istedi.


Türkiye’nin geçirdiği kaos dolu yılların ardından, özlemi duyulan istikrarı gerçekleştirebilecek, reformcu, cesur ve milletin dertlerine çare olacak bir parti olabileceği ümidiyle AKP’nin saflarında yer aldığını kaydeden Armağan, “Ne yazık ki Türkiye’nin değişim ihtiyacını karşılamak bir yana, her gün sıradanlaşan, mevcut verimsiz sisteme hızla entegre olan, etkinliğini yitiren bir yapı ortaya çıkmıştır” dedi.


Siyasetin eski hastalıklarının AKP’de de baş gösterdiğini,  antidemokratik uygulamalarla, lider sultasının öne çıktığını iddia eden Armağan, “Demokratlığı sadece kendisinin ve yönetiminin dışında kullanılacak bir araç ve söylem olarak görmek doğrultusundaki yaklaşımları göstermektedir ki AK Parti artık akılcı, anlamlı ve ortak akla dayanan siyaset üretebilir bir ortam olmaktan uzaklaşmıştır” diye konuştu.


Armağan, “Bu nedenlerle; aziz milletimizin ve ülkemizin çıkarlarına AK Parti çatısı altında daha fazla hizmet imkanımın kalmadığını görerek istifa kararı almış bulunuyorum” dedi.


ERDOĞAN’DAN TEPKİ


AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, istifayı değerlendirirken, “Arkadaşlarımız siyasi takdir haklarını kullanıyorlar. Başka da kullanacaklar çıkabilir” dedi. Erdoğan, partiden istifa eden milletvekillerinin Meclis’e AKP ile girdiklerini vurgulayarak, “Bundan sonra bunun bedelini o halk bunlara ödetir. Bu kadar basittir” diye konuştu.


AKP Isparta Milletvekili Mehmet Sait Armağan’ın partisinden istifasıyla TBMM’deki sandalye dağılımı şöyle oldu:


AKP: 361, CHP: 169, Bağımsız: 12, DYP: 6 Halkın, Yükselişi Partisi: 1, Toplam: 549

1019520cookie-checkAKP’de bir ampul daha söndü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.