9.3 C
Istanbul
Monday, March 18, 2024
Ana Sayfa TÜRKİYE AKP’den ‘Süleyman Soylu’ açıklaması

AKP’den ‘Süleyman Soylu’ açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ünal, Süleyman Soylu’nın CHP’li il başkanlarının şehit cenazelerine alınmaması yönelik ifadelerini, “Sayın Bakan gerekli açıklamaları yapar” sözleriyle yorumladı.
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası Mahir Ünal açıklama yaptı.

Ünal’ın açıklamasından satır başları; (Süleyman Soylu’nun şehit cenazeleri açıkalaması) Seçim öncesinde Türkiye doğal olarak siyasetin getirdiği rekabetin sonucu olarka siyasi gerilimler yaşanabilir. Seçimden sonra bir olay oldu, Ağrı’da bir bakkal AK Parti’ye oy verdiği için bölücü terör örgütü tarafından direğe asılarak vahşice infaz edildi.

Biz Sakarya’da bir köpek katledildiğinde tepki verdik. Ağrı’daki vahşi katliama HDP’den ya da CHP’den tek bir tepki geldi mi? Yıllardan beri bölgede demokratik siyasetin işlerliğine fırsat vermeyen ve bunun siyasi uzantısı HDP’nin neler yaptığını biliyoruz. Bunun yanına CHP’nin de eklemlenmesini kabul edemiyoruz.

Sayın Bakan gerekli açıklamaları yapar. Türkiye terörle mücadele ediyor, İçişleri Bakanlığı da terörle mücadeleyi başarılı bir şekilde sürdürüyor. Şu anda İçişleri Bakanlığımız, İçişleri Bakanımız bu terörle mücadele sürecini yürütürken bu sürece yönelik bizim bazı tevillerde bulunmamız doğru olmaz. Sayın Bakan’ın neden bu tepkiyi verdiğini sayın bakana bırakmak lazım.

18 Ağustos Cumartesi günü kongremizin gerçekleştirilmesi kararı alındı. Sayın Cumhurbaşkanımızın yemini, Yüksek Seçim Kurulu’nun kesin tarihi açıklaması ve bunun Resmi Gazete’de yayımlanmasından sonraki süreçte planlanacak.

Önümüzdeki hafta muhtemelen yani yemin töreninden önce kanun hükmünde kararname yayınlanacak ve ondan sonraki süreçte de Cumhurbaşkanlığı kendi kararnamesini, yani sistemin devreye girmesiyle birlikte 1 nolu Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yayınlanacak.

MECLİS BAŞKANI BİNALİ YILDIRIM MI?

Meclis Başkanı’nı belirleme grupların işidir. Meclis grubu istişareler sonucu kendi adayını paylaşacaktır ama henüz daha bir değerlendirme yapılmadı.

2204070cookie-checkAKP’den ‘Süleyman Soylu’ açıklaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.