AKP’li Kaş Belediye Başkanı hakkında suç duyurusu!

YUSUF YAVUZ / AÇIK GAZETE – Durmak yok, betona devam. Kaputaş Plajı’na beton dökülerek demirden köprü yapılması yargıya taşındı…
Türkiye’nin tanıtım yüzü olan doğal güzelliklerden biri olan Antalya’nın Kaş ilçesindeki dünyaca ünlü Kaputaş Plajı’nda AKP’li Kaş Belediyesi’nin yaptığı ve izinsiz olduğu öne sürülen inşaat hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği ile bazı vatandaşlar, Belediye Başkanı Halil Kocaer hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunurken, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Antalya Koruma Kurulu başta olmak üzere ilgili kurumlara da olayla ilgili şikâyet başvuruları yapıldı.
 
Antalya’nın Kaş ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Kaputaş Plajında AKP’li Kaş Belediyesi tarafından yapılan inşaat çalışması hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 1. Derece Doğal Sit Alanı olarak koruma altında bulunan Kaputaş’a, iki yıl önce Kaş Belediyesi tarafından iş makineleri indirilerek doğal doku bozularak, günübirlik kullanım amacına uygun çeşitli yapılar inşa edilmişti.
 
BİLİRKİŞİLER TAHRİBATI BELGELEDİ
Ancak Kaş Belediyesi’nin uygulamalarında, koruma kurulunun verdiği iznin dışına çıkıldığı gerekçesiyle çalışma yargıya taşındı. Antalya 4. İdare Mahkemesi’nin atadığı bilirkişiler, alanın tahrip edildiğini ve peyzaj onarım planıyla Kaputaş Plajı’nın iyileştirilmesi gerektiğine ilişkin raporu mahkemeye sundu.
Kaputaş Plajı’na beton
 
BELEDİYE BAŞKANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
Kaşlı sivil toplum örgütleri ve yurttaşlar Kaputaş Plajı’nda yaratılan tahribatın iyileştirilmesini beklerken Kaş Belediyesi ise bir kez daha alanda inşaat çalışması başlatarak tepkilere neden oldu. Karayolundan merdivenle inilen Kaputaş Plajında kafeterya ve diğer ünitelerin bulunduğu bölüme demir ve beton kullanarak yeni bir merdiven ve geçit inşa etmeye başlayan Kaş Belediyesi hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.
 
KANUNA GÖRE YAPILANLAR SUÇ
Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği ile 11 vatandaşın yaptığı suç duyurusunda, Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun plajda yapılmak istenen tahta köprü ve yürüyüş yoluna izin vermediği kaydedilerek, şöyle denildi:
 
“Kaputaş plajında şu anda yapılmakta olan işler, iznin dışına çıkıldığını göstermektedir. Çünkü 1. Derece SİT alanına ve kıyıya ne surette olursa olsun beton dökülemez. Çelik ya da demir yapı yapılamaz. Verilen iznin dışına çıkılamaz, kıyı bozulamaz. 2863 sayılı kanuna göre bunlar suçtur.  Nisan 2017 itibariyle çekilen resimlerden de anlaşılacağı gibi, plajda kafeterya olacak şekilde geniş bir büfe alanına yer verilmiş, ne işlev göreceği bilinmeyen çelik ya da demirden bir konstrüksiyon konulmuş, ayakları ise dikkat çekici büyüklükte yapılan betona gömülmüştür.”
 
BAŞKAN KOCAER HAKKINDA KAMU DAVASI AÇILMASI İSTENDİ
Kaş Belediyesi’nin uygulamasında, kültürel ve doğal varlıkların korunmasıyla ilgili düzenlemeleri içeren 2863 sayılı kanunun ihlal edildiği kaydedilen suç duyurusunda, “Yetkili konumda olan Kaş Belediye Başkanlığı’nı temsil eden Başkan Halil Kocaer hakkında bu suç duyurusunda bulunmak zorunlu hale gelmiştir” ifadelerine yer verilerek, Belediye Başkanı Kocaer hakkında kamu davası açılması talep edildi.
2082370cookie-checkAKP’li Kaş Belediye Başkanı hakkında suç duyurusu!
Önceki haberŞefika Kutluer ile Mozart akşamı
Sonraki haberYSK suç işliyor!
YUSUF YAVUZ
YUSUF YAVUZ (GAZETECİ-YAZAR) Isparta, Sütçüler'de doğdu. 1990’da edebiyatla ilgilenmeye başladı. Deneme ve inceleme tarzındaki ilk yazıları 1996 yılında 'Atatürkçü Ses' Dergisi’nde yayımlandı. Aynı yıl yerel ölçekte yayın yapan kanallarda 'Dönence' başlıklı radyo ve televizyon programları hazırlayıp sundu. 1999 yılında Antalya'da kurulan Müdafaa-i Hukuk Dergisi’nde yazmaya başladı. 2001’de Gazete Müdafaa-i Hukuk’ta Muhabir-Temsilci olarak görev aldı. Daha sonra adı 'Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk' olan dergiyle bağını temsilci-yazar olarak sürdürdü. 2001-2007 yılları arasında Kaş Kitap Şenliğini organize ederek başta çocuklar ve gençler olmak üzere yöre insanının kültür, sanat ve edebiyat çevreleriyle buluşmasını sağladı. 2005 yılında Muğla ve Antalya arasındaki sahil bandında yaşanan yabancılara toprak satışına ilişkin yaptığı araştırmalar önemli etkiler yarattı. Deneme, inceleme, röportaj, düz yazı, haber ve yorumları; Cumhuriyet Akdeniz, Odatv, Yeni Harman, Edebiyat ve Eleştiri, Yolculuk, Evrensel, Atlas, Magma, Aydınlık, Birgün, Açık Gazete gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Antalya merkezli VTV Televizyonunda, Pelin Gel Ağan'la birlikte 'İki Ağaç İçin' adıyla 16 bölümden oluşan bir program hazırlayıp ve sundu. Kanal V Televizyonunda, Biyomühendis Çağlar İnce ile birlikte, Yörük kültürünü ve tarihsel köklerini ele alan 'Islak Çarıklar' adlı belgesel haber programı hazırlayıp sundu. Araştırma yazılarından bazıları, 'Yer Bize Çimen Verdi' ve 'Darağacına Takılan Düşler' adıyla belgesel filmlere de konu olan Yavuz, şu sıralar 'Islak Çarıklar' adlı bir belgesel haber programı için çalışmalarını sürdürüyor. Ağırlıklı olarak arkeoloji, çevre, kentsel dönüşüm ve tarım konularını ele alan çalışmalar yapmayı yazılı ve görsel medyada sürdüren Yavuz, yıkım politikalarıyla tarımdan hayvancılığa, kültürden mimariye kırsal yaşamın dönüşümünü ele alan araştırma yazılarıyla tanınıyor. Ziraat Mühendisleri Odası Basın Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Belgesel ödülü, Türkiye Ziraatçılar Derneği Tarım ödülü, Kubaba Derneği kültür hizmeti ödülü'nün yanı sıra Türkiye Ormancılar Derneği gibi çeşitli meslek odası, kurum ve kuruluşlar tarafından ödüle layık görülen Gazeteci Yusuf Yavuz, Likya'dan Teke yöresine uzanan coğrafyadaki su kültürüne ilişkin uluslararası bir sanat projesinin de danışmanlığını ve metin yazarlığını üstleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.