AKP’nin hedefi polis okulları

Polis kolejlerinin tamamının cemaat kontrolüne geçmesi üzerine AKP, çareyi okullara öğrenci almamakta buldu. ilk etapta Bursa ve Ankara’daki kolejlere kilit vurulacak.

Geleceğin polis amirleri Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı polis kolejlerinde yetiştiriliyor. Ancak, bu kolejlerin tamamen cemaatin kontrolü altında bulunduğu, öğrencilerin yalnız okulda değil, hafta sonları da ”ışık evlerinde” eğitime tabi tutulduğu devletin resmi raporlarında yer aldı. Emniyet, cemaatin bu okullar üzerindeki etkisini kıramayınca çareyi yeni öğrenci almamakta buldu. Mevcut öğrencilerin mezun olmasından sonra kolejler kapatılacak.

Gerekçe gösterilmedi

Emniyet Genel Müdürlüğü, Bursa Polis Koleji’ne öğrenci alınmayacağını, mevcut öğrencilerin de Ankara Polis Koleji’ne naklinin sağlanacağını duyurdu. Ankara Polis Kolejine de, Haziran ayı başında yapılan açıklamada 2013-2014 öğretim yılı için öğrenci alınmayacağını duyuruldu. Ancak, bunun için gerekçe gösterilmedi. Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri ”kolejler artık işlevini tamamladı. O yüzden yeni öğrenci alınmamasını kararlaştırdık” demelerine rağmen, öğrenci alınmamasının altında tamamen hükümet-cemaat çekişmesi etkili oldu.

Yasa değişikliği yapılabilir

Polis Akademisi’ne, polis koleji mezunları alınıyor. Ancak son yıllarda üniversite sınavıyla da öğrenci alınıyor. Polis meslek yüksek okullarının, bulundukları ilde bulunan üniversitelere, polis akademisinin de Ankara’da bir üniversiteye bağlanması gündeme alındı. Ancak, bunların yapılabilmesi için yasa değişikliği gerekiyor.

Bu yönde çalışmaların yapıldığını belirten yetkililer, ”Polis kolejlerinin cemaat etkisi yüzünden kapatıldığı iddialarına tabii ki ‘o yüzden’ dememiz mümkün değil. Ancak olayın temelinde hükümet-cemaat çatışması var” dedi. (SAYGI ÖZTÜRK / Sözcü)

1388140cookie-checkAKP’nin hedefi polis okulları

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.