AKP’ye en içten destek DTP’den

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, AKP hakkında açılan kapatma davasını, ”Siyasi partilerin kapatılmasını doğru bulmuyoruz. Ancak bir parti suç işlemişse, cumhuriyet başsavcısı da görevini yapmak durumunda. Bir iktidar partisinin, bu duruma düşmesi büyük talihsizlik” diye değerlendirdi.


AKP’nin, çok sayıda laiklik ilkesini yok sayma veya kendi anlayışına göre yorumlayıp uygulama davranışı olduğunu savunan Mustafa Özyürek, Başsavcının, bunların hepsini değerlendirerek davayı açtığını söyledi.


“SONUCU SAYGIYLA BEKLEMEK GEREKİR”


ANKARA – MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın başvurusuyla yargı süreci başlamıştır. Sonucu saygıyla beklemek gerekir” dedi.
Paçacı açıklamasında, bu aşamada ayrıntılı bir yorum yapmanın doğru olmayacağını, ileride daha detaylı açıklama yapılacağını belirtti.


“DEMOKRASİ TARİHİNDE TALİHSİZ OLAY”


DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, yüzde 47 oyla iktidara gelen, ülkeyi yöneten ve içinden cumhurbaşkanı çıkarmış bir partinin kapatılma girişiminin, demokrasi tarihine talihsiz bir olay olarak geçtiğini söyledi.


Demirtaş, parti kapatmalara karşı olduklarını, hangi parti olursa olsun, partilerin halk tarafından açılıp, halk tarafından kapatılması gerektiğini söyledi. AKP hakkında açılan kapatma davasını, ”Talihsiz bir olay” olarak nitelendiren Demirtaş, AKP’ye açılan davanın da DTP’ye açılan dava gibi, ”İdeolojik” amaçlarla açıldığının görüldüğünü savundu.


”AKP hakkında, ‘Laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği’ iddiasıyla kapatılma davası açılıyor. Böyle olsa bile, bu kapatma gerekçesi yapılamaz” diyen Demirtaş, demokrasilerde kapatma gibi bir yaptırımın, idam cezasıyla eşdeğer olduğunu belirtti.
 
 

1056710cookie-checkAKP’ye en içten destek DTP’den

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.