Akşener: İptal kararını milletimiz asla kabul etmez

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu.

Yerel seçim sonuçlarına değinen Akşener, “Kendini yenilmez sananlara en büyük dersi millet verdi. Bu sonuçlarla Türkiye’de siyaset yeniden başladı. Her seçimde tıkır tıkır işleyen o sistem bozuldu. Sivil siyasetin önü açıldı” ifadelerini kullandı.

Akşener, YSK’nın beklenen İstanbul kararına ilişkin olarak da şunları söyledi:

“İktidarın başı bilmelidir ki aldıracağı bir iptal kararını milletimiz asla kabul etmez. Bununla da kalmaz ilk seçimde kendisini sandığa gömer. Kendisine tavsiyem mağdur olarak başladığı siyasi hayatını hak yiyen bir zalim olarak bitirmemesidir. Söz de karar da milletindir. Sayın Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

İstanbul sonuçlarını bir türlü kabullenememesi gösteriyor ki AK Parti’de bir tükeniş korkusu yaşanıyor… Bu sürecin kendisi bile demokrasi tarihimizde kara bir leke olarak kalacaktır. Milletin sandığa güveni örselenmektedir. Akla mantığa sığmayan hezeyanlara artık AK Partililer bile isyan etmektedir. Bu süreç milli iradeye bir kumpas denemesidir. İstanbul seçimlerine demokrasi ve hukuk dışı bir müdahale vatandaşlarımızı rencide eder.”

Akşener, yerel seçim sürecinde beka tartışmasını hatırlatarak “Ne oldu ülkemiz işgal mi edildi, ezanımız mı sustu, bayrağımız mı indi? Geriye içini boşalttıkları bir beka meselesi kaldı” dedi.

2293630cookie-checkAkşener: İptal kararını milletimiz asla kabul etmez

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.