Aksoy yeniden başkanı

13 Kasım saat 12.30 – 15.30 arasında “5 Tyssen Street E8 2LY” adresindeki Hackney Carers Centre’de yapılan Genel Kurul’u, Forum üyelerinin yanısıra yerel yönetim temsilcileri ve sosyal kuruluş temsilerinden oluşan 60’a yakın konuk izledi.

Anadolu yemeklerinin ikram edildiği Genel Kurul’daki konferansın bu yıl ki konusu “İlticacılar ve Ev Sorunları”ydı.

Genel Kurul’da “İlticacılar ve Ev Sorunları” başlıklı konferanstaki konuşmacılar ilticacıların ülkede standartlarının altında yaşadığı ortak görüşünde birleşerek, ilticacıların konut ve iş gibi sorunlarla boğuştuğu, merkezi ve yerel yönetimin ise yeterince olmadığı savunuldu.

Kurul’da Afrikalı ilticacı bir kadın sosyal devlet kavramında iki temel hak olan “ev ve iş sahibi olabilmek” için verdiği mücadeleyi anılarıyla birlikte aktardı. Ayrıca ilticacıların yaşamını anlatan DVD gösterisinden sonra katılımcılar rapor haline getirilecek formlara sorunlarını ve çözüm önerilerini yazdı.

Forum’un faaliyet raporunu okuyan Aksoy, Ekonomik krizden dolayı bütçedeki alım gücünün küçüldüğünü belirterek “Her şeye rağmen faaliyetlerin zenginleştirilerek sürdürüldü. Başta sağlık olmak üzere eğitim, iş bulma, mültecileri temsil etmede ve mülteci derneklerinin kapasitelerini geliştirmede iyi çalışmalar yapıldı” dedi.

Gönüllü çalışanlara teşekkür eden Aksoy Hackney Refugee Forum’un çalışmalarından dolayı London Voluntary Service Council (LVSC) tarafından “Londra’nın En İyi Başarı Hikayesi” Ödülüyle onurlandırıldığını söyledi.

Genel Kurul’un sonunda yapılan seçimlerde 12 ülkeden temsilci bulunan yeni yönetim kurulu başkanlığına tekrar Ali Aksoy seçildi.

TOPLUM GELİŞTİRME KONFERANSI

Öte yandan Hackney Refugee Forum, 1 Aralık saat 9’da Finsbury Park’ta bulunan North London Mosque Hall’da Enriching Communities (Toplumlarımızı geliştirme) konusunda bir konferans düzenleyecek.

İslington Refugee Forum ile birlikte gerçekleştirilecek konferansa İslington ve Hackney belediyelerinden katılacak konuşmacılar toplumları geliştirme yollarını tartışacaklar.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN:

Room 18, Springfield House
5 Tyssen Street
London E8 2LY
T: 020 7923 1962
Direct: 020 7923 8185
F: 020 7275 8577
E: [email protected]
W: www.hackneyrefugeeforum.org.uk / www.hcvs.org.uk

826990cookie-checkAksoy yeniden başkanı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.