Aksu’ya gensoru reddedildi

İçişleri Bakanı Aksu, bakanlık yaptığı dönemde işlenen siyasi cinayetlerin, biri hariç tümünün faillerinin yakalandığını ve olayların aydınlatıldığını söyledi.


Aksu, TBMM Genel Kurulunda, Anavatan Partisi milletvekillerinin, hakkında verdiği gensoru önergesi üzerinde söz alarak, iddiaları cevaplandırdı. Türkiye’nin iç güvenlik, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması için her türlü tedbiri aldıklarını ifade eden Aksu, terörle de etkin ve kararlı bir şekilde mücadele ettiklerini söyledi.


Terör örgütlerinin, sınır aşan çok uluslu bir hareket sergilemeye başladıklarına dikkati çeken Aksu, 11 Eylül’den sonra Madrid, Londra, Ürdün ve İstanbul’da yapılan bombalı saldırıları hatırlattı.


Terörle mücadelede güvenlik güçlerinin refleksinin arttığını ifade eden Aksu, İstanbul’da bombalı saldırıda bulunanların, 24 saat sonra belirlenerek yakalandıklarını söyledi.
Danıştay saldırısı başta olmak üzere diğer olayların faillerinin de kısa sürede yakalandığını ifade eden Aksu, Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun öldürülmesiyle ilgili özel bir ekip kurduklarını ve bu ekibin, çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi. Aksu, ”Bakanlığım döneminde işlenen siyasi cinayetlerin, biri hariç tümünün failleri yakalanmış ve olaylar aydınlatılmıştır” diye konuştu.


 

1039030cookie-checkAksu’ya gensoru reddedildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.