AK’tan Erdoğan’ın önerisine destek

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) üyesi 104 parlamenterin imzaladığı yazılı bildiride, ”Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’ın, Erdoğan’ın önerisine olumlu bir yanıt vermesi” çağrısında bulunuldu.


Bildiride, ”Türkiye ve Ermenistan’a, Birinci Dünya Savaşı sırasında Osmanlı yönetiminde meydana gelen olayların ulusal arşivlerdeki tarihi belgeler kullanılarak ortak bir biçimde araştırılması çağrısında bulunuyoruz” ifadesi kullanıldı.


”Türk ve Ermeni halklarının tarihin bu dönemini farklı yorumladıkları” ifade edilen bildiride, ”bu farklı yorumlamanın iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine de engel olduğu” belirtildi.


Hazırlanan bildirinin AKPM’den parlamenterlerin yoğun desteğini almasında, AK Parti milletvekili Murat Mercan başkanlığındaki Türk parlamenter heyetinin önemli rol oynadığı öğrenildi.


Özellikle AK Parti milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’nun siyasi gruplar ve uzmanlık komisyonunda yaptığı yoğun lobi çalışmalarının bildiriye imza atan Avrupalı parlamenterlerin sayısının artırdığı ifade ediliyor.


Bu arada Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Tery Davis, düzenlediği basın toplantısında bir soruyu yanıtlarken, ”Erdoğan’ın önerisini olumlu bulduğunu ve iyi bir jest olarak değerlendirdiğini” söyledi.

1020510cookie-checkAK’tan Erdoğan’ın önerisine destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.