Al Gore: Dünya, gerçek alarm veriyor

Son yıllarda çevre konusunda yaptığı çalışmalarla tanınan Gore, Temsilciler Meclisi’nde enerji, hava kalitesi ve çevre konusuyla ilgili ortak komisyonda yaptığı konuşmada, birlikte getirdiği karton kutular içinde ABD Kongresinin küresel ısınmayı durdurmak için harekete geçmesini isteyen 516 bin imza bulunduğunu söyledi.

Gore, “bu sorun, gezegenimizin kendisini soğutmasının ana yolu olan dünyanın tepesindeki buz katmanını yakarak bir delik açıyor. Eğer bu buz katmanı ortadan kalkarsa, geri gelmesi insan soyunun ömrü içinde olmayacaktır” dedi.

ABD’nin karbon salan gazların kullanımını derhal dondurmasını da isteyen Al Gore, “ABD, 2050 yılında karbon salınımını yüzde 90 düzeyinde azaltmalıdır” dedi ve ABD’nin Hindistan ve Çin’in bu konuda harekete geçmesini beklemeden, öncülük etmesi gerektiğini söyledi.

Komisyonun Cumhuriyetçi Partili bazı üyeleri, küresel ısınma ile ilgili Gore’un alınmasını istediği önlemlere, ekonomiye büyük zarar vereceğini ileri sürerek karşı çıktılar.

Gore daha sonra, üyeleri arasında adı başkan adayları arasında geçen Demokrat Parti New York senatörü Hillary Clinton’ın da bulunduğu Senato Çevre ve Bayındırlık Komisyonu’nda konuşma yapacak.

 

1148330cookie-checkAl Gore: Dünya, gerçek alarm veriyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.