Al Gore, Türkiye yolcusu

Şubat ayında vizyona giren ve en iyi belgesel dalında Oscar kazanan “Uygunsuz Gerçek” filminin başrol oyuncusu ve aynı zamanda fikir babası da olan Al Gore, Türk işadamlarının küresel iklim değişikliğinin yaratacağı tehlikeler konusunda dikkatini çekerek, bu konuda mücadeleye çağıracak. ‘Doğa için Garanti’ sloganıyla, 15 yıldır Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın (WWF-Türkiye) ana sponsoru olan Garanti Bankası, ABD eski başkan adayı Al Gore’u Türkiye’ye getirecek.


ÇEVREYE DUYARLILIK


Al Gore, Garanti Bankası tarafından haziran ayında düzenlenmesi planlanan küresel ısınma ile ilgili konferansa konuşmacı olarak katılacak.


Al Gore’un bu konferans karşılığında 250 bin dolar alacağı ve bu parayı çevre örgütlerine bağışlayacağı konuşuluyor. Clinton dönemi ABD eski Başkan Yardımcısı Al Gore, 2000 seçimlerinde başkanlığı kıl payı Bush’a kaptırınca tüm mücadelesini küresel ısınmanın yarattığı tehlikelere adamıştı. Uzun yıllar küresel ısınmaya kafa yoran ABD başkan adayı Al Gore’un konuyla ilgili yüzlerce kez yaptığı sunumlardan faydalanarak çekilen ‘Uygunsuz Gerçek’ filmi de, küresel ısınmanın nasıl oluştuğunu anlatıyor. Ve herkesi duyarlı olmaya ve mücadele etmeye davet ediyor.


250.000 DOLARI BAĞIŞLAYACAK


ABD eski Başkan Yardımcısı Al Gore’un hazirandaki konferans karşılığında 250 bin dolar alacağı ve bu parayı da çevre örgütlerine bağışlayacağı söyleniyor.

1040300cookie-checkAl Gore, Türkiye yolcusu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.