Al Jazeera’den kapatılması talebine yanıt: İfade özgürlüğünü susturma girişimi

Al Jazeera, yaptığı açıklamada bu isteğin, “bölgedeki ifade özgürlüğünü sustarma ve insanların bilgiye erişimi ve duyulma hakkının bastırılması” olduğunu söyledi.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Bahreyn’in Katar’a yönelik ablukanın kaldırılması için kapatılmasını talep ettiği Katarlı medya kuruluşu Al Jazeera’den bu talebe yanıt geldi.

Kurum, ‘hiçbir hükümetin ya da otoritenin etkisi altında kalmadan gazetecilik yapmaya devam edeceklerini’ belirterek, ‘hükümetlerden gazetecilerin işini yapabilmesi için medyanın özgürlüğüne saygı duymalarını istediklerini’ aktardı.

İngiliz Guardian gazetesi de Al Jazeera’nin kapatılması talebinin ifade özgürlüğüne bir saldırı olduğunu, buna karşı çıkılması ve bu durumun kınanması gerektiğini vurguladı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler ve İnsan Hakları İzleme Örgütü gibi uluslararası kuruluşlar da bu talebe karşı çıkarak bu durumdan endişe duyduklarını açıkladı.

A man walks on the corniche in Doha, Qatar, 15 JuneSuudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Bahreyn, Katar’a yönelik ablukanın kaldırılması için 13 maddelik bir talepler listesi hazırlamıştı.

Maddeler arasında ülkedeki Türk askeri üssünün kapatılması da bulunuyor.

2100890cookie-checkAl Jazeera’den kapatılması talebine yanıt: İfade özgürlüğünü susturma girişimi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.