Alanya’da pandemi hastanesinde toplu istifa

Antalya’da pandemi hastanesi olarak hizmet veren Alanya Eğitim Araştırma Hastanesinde birçok hekim istifa etti, bazı hekimler emeklilik istedi.

Büyük Alanya’nın haberine göre, hastanede 1 göğüs hastalıkları cerrahı, 2 göğüs hastalıkları uzmanı ve 1 dahiliye uzmanı istifa etti. 2 fizik tedavi uzmanı da emeklilik istedi. Ayrıca hastanenin çocuk hastalıkları uzmanının da branş ve hastane değişikliği nedeniyle hastane ile ilişiğini 3 hafta önce kestiği aktarıldı.

İstafaların sebebinin hastanenin, pandemi sürecini doğru yönetememisi olduğu iddia edildi. Ayrıca hastanenin mahkum bölümünde Kovid-19 önlemleri yeterli olmadığı için geçtiğimiz günlerde bölüm hakkında tutanak tutulduğu da öğrenildi.

Hastanenin Başhekimi Hüseyin Lakadamyalı ise yaptığı yazılı açıklamada, ayrılıkların resmi usule uygun olduğunu ve bu durumun idareye mal edilmesine anlam veremediklerini söyledi.

Lakadamyalı, açıklamasında “Antalya’nın doğusunda Mersin’e kadar ilçede tek pandemi hastanesi olarak şu anda görev yapmaktayız. Bu süreci Alanya ölçeğinde kontrollü bir şekilde yürütmekte, ihtiyaç halinde tüm hekimlerimizi görevlendirmekteyiz” dedi.

Sağlık sistemini aşan bir sorun yaşanmadığını savunan Lakadamyalı, “Pandemi sürecinde emeklilik hakkı doğmuş ancak emekli olamamış hekimlerimiz olduğu gibi çeşitli sosyal nedenlerle, eğitim (TUS) vb nedenlerle ayrılma talebi olan çalışanlarımız mevcuttu” dedi.

Bakanlıkça ayrılma süreçlerine izin verilmesiyle birlikte bu taleplerin gerçekleştiğini söyleyen Lakadamyalı “Her meslekte olduğu gibi küresel Covid-19 salgınıyla mücadelede tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en ön saflarda yer alan ve büyük bir özveri ile çalışan hekim arkadaşlarımın çoğunda endişe ve kaygı sorunu yaşanmıştır. Boşalan kadroların yerine de yeni hekim isteminde bulunulmuştur” dedi.

Lakadamyalı, açıklamasında herhangi bir hizmet aksaması yaşanmadığını ifade etti ve “186 hekimimiz bin 322 sağlık çalışanımız ile sağlık hizmeti vermeye devam etmekteyiz” dedi. (EVRENSEL)

2441520cookie-checkAlanya’da pandemi hastanesinde toplu istifa

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.