Alaska senatörüne aşırı sağcı güvenlik çemberi!

Bu gelişme üzerine Alaska’da sandık başına gideceklerin aklı iyice karıştı. Joe Miller’in çizdiği ılımlı ve modern sağcı görüntüsüne ters düşen bu durum karşısında henüz bir açıklama yapmadığı bildiriliyor

Joe Miller’ın özel güvenlik elemanının geçtiğimiz haftasonu, tutuklama yetkisi olmadığı hâlde, senatör adayının yanına yaklaşmak isteyen bir yerel gazeteciyi “tutuklayıp”, ellerini kelepçelemesi üzerine çıkan gelişmeyle durum aydınlandı.

Zira özel güvenlikci body-guard’ın “kiralandığı” Dropzon Security Service adlı kuruluşun Alaska’da etkinlik gösteren aşırı-sağcı/ırkçı ve fanatik dindar bir yarı paramiliter örgütle bağı uzun zamandan beri sorgulanıyordu. Joe Miller’ın bu tür üzerinde kuşkular dolaşan bir güvenlik firmasından seçim sırasında özel eleman alması da böylece dile düştü. Güvenlikçinin saldırgan davranışlar içinde olması bir süredir gazetecilerin ilgisini çekiyordu. Alaska’nın sağcı militanlarının 1990 yılında yaşanmış olan Oklahoma bombalaması olayıyla bağı olduğu da iddia ediliyor.

1512790cookie-checkAlaska senatörüne aşırı sağcı güvenlik çemberi!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.