Alaska’daki fil sorun oldu

Anchorage Kenti Hayvanat Bahçesi’nde yalnız başına kalan dişi fil Maggie’nin sağlığı bozuldu. Eşsiz kalamayan fillerin bu özelliğine karşın, ısrarla erkek fil getirmeyen hayvanat bahçesi yöneticileri, aşırı soğuktan ve stresten obez derecesinde kilo alan 22 yaşındaki Maggie’yi tekrar sağlığına kavuşturmak için ekzersiz yaptırmaya yönelik bir “dönme dolap” inşa ettirdi.

Zimbabwe’den getirilmiş Maggie’nin her gün dönme dolabında en az 3 saat yürümesi gerekiyor. Ayrıca, Maggie için Afrika iklim koşulunun yapay olarak üretildiği savlandı. Buna karşın Maggie günden güne sağlığını yitiriyor. Amerikan kamuoyunda fil Maggie’nin geleceği merak konusu oldu. “Google”da salt 1 hafta içinde “Maggie” başlıklı 9180 arama yapılması, konunun TV ve radyolarda ele alınması dikkatleri Alaska Eyaleti’ne çekti.

Çevreciler ve hayvan korumacılar Maggie’ye işkence yapıldığı savıyla ateş püskürüyor. Alaska’nın 10 ay süren dondurucu soğuk iklimine, hayvanat bahçesinde sergilenmek amacıyla Afrika’nın Savanası’ndan getirilen Maggie için Amerikan çevrecileri etkinlik üstüne etkinlik düzenliyor.

Bu amaçla kurulan www.friendsofmaggie.net  adlı bir internet sitesi üzerinden Maggie’ye özgürlük kampanyası düzenlendi. Maggie’nin hüzünlü duruşunun sergileyen fotoğrafları internette dolaşıyor.

1130710cookie-checkAlaska’daki fil sorun oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.