Alasya restoran kapatıldı

Melbourne’da Sydney Road üzerindeki ünlü Türk lokantası Alasya 1, Alasya 2 ve Alasya fırını bazı şterilerinde gıda zehirlenmesine rastlanması üzerine geçen Perşembe kapatıldı.

Birisi 18 aylık çocuk olmak üzere 7 müşterinin hastanelik olduğu, lokantada yemek yedikten sonra zehirlendiği iddiasıyla ilgilileri arayan 400 kişiden, muayeneden geçirilen 24’ünün zehirlendiğinin belirlendiği ıklandı.

Zehirlenmenin, salmonella mikrobu barındıran tavuk etinden kaynaklandığı sanılıyor. Alasya fırınında yapılan ve dağıtılan ekmekler de tedbir olarak toplatıldı. Sağlık Bakanlığı ilgilileri, zehirlenmenin kaynağının henüz bilinmediğini, lokantalarda yapılacak köklü temizlik çalismasi sonrasında tekrar ılmalarına izin verilebileceğini ıkladı. Fırın ise, gerçekleştirilen temizlikten sonra tekrar ıldı.

Alasya’nın sahibi İsmail Bekir, zehirlenme olayının kendisini şok ettiğini, olay eğer kendi restaurantından kaynaklanıyorsa özür dilediğini, sağlık görevlileri ile işbirliği yaparak kaynağını bulmaya çalistiklarini söyledi.

Yapılan inceleme sonunda Alasya’nın bir ihmali tesbit edilirse, şirket 500 bin, kişiler ise 100 bin dolara kadar cezalandırılabilecek. Restoranlar, sağlık görevlilerinin denetiminde Cuma günü temizlendi.

1098120cookie-checkAlasya restoran kapatıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.