Çağlayan da ‘İzolosyana karşı’ savaşacak

‘Embargoed’ KKTC’ye karşı uygulanan izolasyona karşı yaptığı gösterilerle adını duyurmuştu. Son olanak geçen haftaki Downing Street’te Blair-Papadopulos görüşmesini üyelerin ağızlarını bantlayarak yaptıkları protesto eylemi Rum basınında da yer aldı.


Yönetim Kurulu Üyesi İpek Özerim, Çağlayan’ın ‘Embargoed’a katılmasıyla haksız izolasyona karşı seslerinin daha güç çıkacağını belirterek derneğin faaliyetleri hakkında şu bilgileri verdi:


“Nisan’da Londra’da yaptığımız izolasyon karşıtı otomobil turu ses getirdi. Geçen hafta Liberal Demokratlardan AP milletvekili Baranes Ludford ile görüşerek sorunlarımızı anlattık. Tottenham’da halka açık düzenlediğimiz geceye 150 kişi geldi ve dernek için cömertçe bağışta bulundular.”


“YASAL MÜCADELEYE DEVAM”


Özerim, Londra’daki otobüslerde Kuzey Kıbrıs’ı konu alan turizm reklamlarına konulan yasağa karşı açılan davanın kazanılması ve yasağın kaldırılmasını da “Kıbrıslı Türklerin insan halkarı zaferi” olarak niteledi.


İngiliz yüksek mahkemesinin yasağın kaldırılmasıyla ilgili kararının ardından sırf Kıbrıs’ın Türk tarafıyla ilgili olduğu için yasaklanan kurum, kuruluş ve şahsi tüm reklam kampanyalarının da bundan sonra sorunsuzca yürütülebileceğini söyleyen Özerim, şöyle devam etti:


“Yüksek Mahkeme’de reklam yasağının Avrupa İnsan Hakları Beyannamesi’nin 10. maddesinin direkt ihlali olduğuna da işaret edildi. Türklerinin de dünyadaki tüm diğer insanlar gibi insan haklarından eşit şekilde faydalanmak istediği vurgulandı. Yasal mücadelemizi her alanda sürdüreceğiz…”

782760cookie-checkÇağlayan da ‘İzolosyana karşı’ savaşacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.