Albay Çiçek tahliye edildi

Ergenekon savcıları, Albay Dursun Çiçek’i Taraf gazetesinin “AK Parti ve Gülen’i Bitirme Planı” başlıklı haberinde belirtilen fotokopide adı ve imzası görüldüğü için daha önce de ifadesine başvurmuştu.

Taraf gazetesinde yayınlanan ve altında Albay Çiçek’in imzası bulunduğu öne sürülen belgenin, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan eski asker ve halen avukatlık yapan Serdar Öztürk’ün bürosunda ele geçirildiği iddia edilmişti.

CEZAEVİNE GÖNDERİLMİŞTİ

Dün de Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcıları’nca ifadesi alındıktan sonra tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen Kurmay Albay Dursun Çiçek, 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nce tutuklanarak Hasdal Askeri Cezaevi’ne gönderilmişti.

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gelen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek’in avukatı, dün tutuklama kararını veren İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesine dilekçeyle başvurarak, Çiçek’in serbest bırakılmasını talep etti. Cumhuriyet savcıları da talebe ilişkin mütalaalarını mahkemeye surdu. Mahkeme, Çiçek’in tutuksuz yargılanması kararını verdi.

TUTUKLANMA NEDENİ?

AKP Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, dAlbay Çiçek’in, İrtica Eylem Planı belgesinin altında imzasının bulunmasından değil, Ergenekon operasyonuna yönelik bir örgütün içinde olmasından dolayı tutuklandığını açıkladı…

1208810cookie-checkAlbay Çiçek tahliye edildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.