Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’ne bina

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi(İAKM), Wood Green yakınlarında 19 Clarendon Road adresinde iki yıl önce satın aldığı binayı yeniden restore ederek kısa zamanda faaliyete açacak.


Yaklaşık 2.5 milyon sterline malolacak binalar kompleksi için şu ana kadar yaklaşık 700 bin sterlin harcandı. Yardım severlerin katkılarıyla topladığı miktar tesislerin tamamlanmasına yetmediği için Vakıf yönetimi yeni kaynak arayışına girdi. Londra ve çevresinde yaşayan on binlerce insanın cenaze hizmetleri dahil tüm dini gereksinmelerinide karşıyayacak olan Cemevi binasında, aynı zamanda okul, kafeterya ve kültür merkezi bölümleride yer alacak.


Tesislerin tamamlanmsı için çeşitli girişimler başlatan Cemevi yönetimi geçen Perşembe günü İşçi Parti bölge milletvekili Barbara Roche ile görüştü. Haringey Baladiye Meclis üyesi Nilgün Canver’le birlikte halen depo olarak kullanılan binayı gezen Roche, yardım için söz verdi. İnşaat tamamlandığında bölgede çekim merkezi olacak tesislerin Haringey için büyük kazanım olacağını belirten Roche, Gerekli kaynaklar için Türkiye Büyükelçiliği dahil çeşitli girişimlerde bulunacağını da açıkladı.
 
ESKİ BİNA YETMİYOR


İngiltere’de bulunan ve en geniş kitleye sahip Türk kuruluşları arasında yer alan Cemevi’nin Dalston’da bulunan binası yetersiz kalması üzerine yönetim önceki yıllarda arayışlara girdi. İlk aşamada bölge taranarak, uygun park yeri ve çevre faktürüde hesaplanarak amaca uygun olan 19 Clarendon Road üzerinde bulunan bina tesbit edildi. Tamamı vatandaşların katkılarıyla olmak üzere satın alınan ve depo olarak kullanılan bina, proje aksamadan devam ederse 2006 yılının sonunda yeni Cemevi ve kültür merkezi olarak açılacak. Hizmetlerinin devamlı ve artan bir kaliteyle devam etmesi gerektiğini belirten Cemevi Başkanı Hüseyin Çiftçi, bu arayış içinde yeni binayı satın aldıklarını belirtti. Çiftçi, “Büyük bir heyecanla ve umutla Haringey’deki yeni hizmet binamızı toplumumuza tanıtırken, bu yeni olanakla daha fazla insanımıza ve daha kaliteli hizmet sunmaktan tüm toplum olarak gurur duyacak ve daha güzel bir geleceğin temelini atmış olacağız” dedi.


Şu anda tüm yasal izin ve projeleri tamamlanmış olan olan tesislerin önümüzdeki aylarda inşaatına başlanılacağı öğrenildi. İki katlı olarak planlanan ve aynı zamanda binlerce kişiyi barındıracak Cemevi kültür Kompleksi, sanat ve eğitim çalışmalarına da öncülük edecek.


Cemevi eski Başkanı olan ve halen proje komitesi içinde bulunan Yusuf Çiftçi’de yaptığı açıklamada tesisler tamamlandığında sadece Alevilerin değil tüm Anadolu insanının gurur kaynağı olacağını belirterek,”Alevi, Sünni, Türk, Kürt tüm Anadolu insanımıza kapımız açık olacak. Bu nedenle herkesin gurur duymasını beklediğimiz tesisler için küçük ya da büyük herkesin katkısını bekliyoruz” dedi.


Katkı sunmak isteyenler için bağış adresi: Hesap adı: The Alevi Cultural Centre Building Account, Bank: Nat West, Account number: 4705 2767, Sort Code: 60 07 32, Referans: AKMNEWCENTRE. Ayrıntılı bilgi almak isteyenler için Cemevi tel: 020 7241 6285

779630cookie-checkAlevi Kültür Merkezi ve Cemevi’ne bina

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.