Ali Rıza Değirmencioğlu Bilgi Yarışması yapıldı

Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği ve KKTC Londra Temsilciliği Eğitim ve Kültür Ataşeliği tarafından İngiltere Türk Dili, Kültürü ve Eğitim Konsorsiyumu’na bağlı Türk Okulları arasında düzenlenen ve Süleymaniye Türk Okulu’nda gerçekleşen yarışmaya 11 okul katıldı.

Yarışmada 290 puanla EdmontonTürk Okulu birinciliği yakalarken, Namık Kemal Türk Okulu ikinci, Greenwich Türk Okulu ise üçüncü oldu.

Türkiye’nin Londra Eğitim Müşavirliğinde görevli Ahmet Gündüz ile KKTC Londra Eğitim ve Kültür Ataşeliği yetkililerinin de hazır bulunduğu Yarışması’nda öğrencilere “Türk Dili ve Edebiyatı”, “Türk Kültürü, Tarihi ve Coğrafyası” ile “Bilim” dallarında toplam 30 soru yöneltildi.

Her üç okulun öğrencileri Merhum Ali Rıza Değirmencioğlu’nun eşi Pelin Değirmencioğlu tarafından plaketle ödüllendirildi ve yarışmanın tüm katılımcı öğrencilerine ‘katılım sertifikası’ verildi.

Öğrenci ailelerinin de büyük ilgi gösterdiği yarışmada söz alan Pelin Değirmencioğlu, merhum eşinin adına yapılan bu yarışmanın önemini belirterek Ali Rıza Değirmencioğlu’nun eğitim konusundaki hassasiyetinden söz etti.

830790cookie-checkAli Rıza Değirmencioğlu Bilgi Yarışması yapıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.