Alistair’in babasının hukuk savaşı sürüyor

Türkiye’de bulunan Grimason, İngiliz basınına çocuğunun nasıl öldürüldüğünü anlattı.


Türkiye’de yaptıkları tatil sırasında üç yaşındaki çocuklarını kaybeden David Grimason, Türkiye ve İngiltere’deki hukuk savaşını sürdürüyor.Türkiye’de bulunan Grimason, İngiliz basınına çocuğunun nasıl öldürüldüğünü anlattı.


Türkiye’de yaptıkları tatil sırasında 2003 yılında başka masada çıkan bir tartışma ardından ateşlenen silahtan çıkan kurşunla yaşamını yitiren 3 yaşındaki Alistair Grimason’un babası David Grimason, hukuk savaşını sürdürüyor. İngiliz basınında da geniş yer bulan Grimason, şimdi de İngiliz Hükümeti’nin BM’ye baskı yapmasını sağlamaya çalışıyor.


David Grimason, Türkiye’de bulunan İngiliz Daily Mirror gazetesi muhabirine, oğlunun nasıl öldürüldüğünü anlattı. 7 Temmuz 2003’te akşam 10 sularında eşi Özlem’in ailesi ile birlikte bir cafede kahve içtiğini söyleyen David Grimason, bu sırada oğlu Alistair’ın bebek arabasında uyuduğunu söyledi.


Eşi Özlem’in ailesinin hesabı ödediği sırada yan masada bir tartışma yaşandığını belirten David Grimason, bu tartışmanın büyüdüğünü ve Daimi Akyüz isimli kişinin silahını çekerek rastgele ateş etmeye başladığını belirtti.


Özlem Grimason’un bu sırada oğlunun üzerinde kan izlerini farkettiğini söyleyen David Grimason, Alistair’in hastaneye yetiştirilmeye çalışıldığı sırada anneannesinin kucağında can verdiğini ifade etti.


“TÜRKİYE’DE SİLAH YÜZÜNDEN GÜNDE 10 CENAZE KALDIRILIYOR”


Türkiye’de her yıl 3 bin kişinin ateşli silahlar nedeniyle yaşamını yitirdiğini, 10 bin 514 kişinin de yaralandığını belirten David Grimason, Türkiye’de her gün silahlar nedeniyle 10 cenazenin kaldırıldığını söyledi.


Grimason ailesi, Alistair’in ölümü ardından gerek Türkiye’de gerekse İngiltere’de hukuk savaşlarını sürdürürken Özlem Grimason’un ailesi Tuncer ve Gülay Eşsizhan da mücadeleyi bırakmıyor.


Tuncer Eşsizhan, Daily Mirror gazetesine yaptığı açıklamada, Türkiye’de 10 milyon ruhsatsız silah bulunduğunu söyledi. Eşsizhan, ülkedeki her dört kişiden birinin belinde silah olduğunu belirtti.


“ALİSTAİR SİMGE OLDU”


Alistair’in ölümünün Türkiye’de silahsızlanma kampanyaları için bir simge haline getirildiğini belirten gazete, Alistair’in adının da öldürüldüğü caddeye verildiğini belirtti.


Gazete, Alistair’ın babası David’in ayrıca İngiliz Hükümeti’nden, gelecek hafta New York’ta yapılacak Birleşmiş Milletler toplantısında silahlanma konusunda küresel bir dizi kural getirilmesi konusunda baskı yapmasını istediğini aktardı. (ANKA)

792030cookie-checkAlistair’in babasının hukuk savaşı sürüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.