Aliyev rakibini korkuttu

Gazete, dünyaca ünlü film yönetmeni Rustam İbragimbekov’un Azerbaycan muhalefetince cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Aliyev’e karşı ortak aday olarak belirlendiğini yazdı.

74 yaşındaki Oscar’lı yönetmenin daha önce koruması olmadığını ama artık adaylığı sürecinde Bakü’ye gitmeye bile korktuğundan koruma kullanabileceğini yazan Independent, Azerbaycan’da özgürlükler konusunda endişe verici gelişmeler olduğunu aktardı.

Yeni bir kanunla sosyal medya Cumhurbaşkanı gibi resmi mercilerin aşağılanmasının hapisle cezalandırılabileceğine dikkat çeken gazete, kendilerine konuşan bir muhalif yazar Emin Milli’nin “bu rejim, Aliyev’in söylediği veya İngiltere ve Amerika’nın iddia ettiği kadar istikrarlı değil” dediğini aktardı.

Gazeteye konuşan Milli ayrıca “bu tarihi bir gelişme çünkü son 20 yılda tüm muhalefet böyle bir araya gelmemişti” yorumunu yaptı.

Independent ayrıca ülkenin petrol rezervlerine ilgisi olan Batılı ülkelerin Aliyev iktidarının yolsuzluklarını görmezden geldiğini ama ülkede artık muhalefetin güçlendiğini yazdı.

1389470cookie-checkAliyev rakibini korkuttu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.