Aliyev’in iktidar partisi önde

Azerbaycan Merkez Seçim Komisyonu (MSK) yetkilileri, tüm seçim bölgelerindeki protokollerin sadece yüzde 28’inin merkeze ulaştığını, bu protokoller doğrultusunda yapılan ve resmi olmayan değerlendirmeye göre, Yeni Azerbaycan Partisi’nin (YAP) 58, Azatlık blokunun 12 ve bağımsız adayların 30 sandalye kazandığı belirtiyorlar. Çoğu iktidar yanlısı küçük partilerin payına ise 25 sandalye düşüyor.

Seçimlerde toplu ihlaller dikkati çekti. MSK Sekreteri Vidadi Mahmutlu, ülke genelinde 125 olan seçim dairesinden 20’sinde oy kullanma işleminin başlamasından sayımına kadar her aşamada ciddi düzeyde toplu ihlaller yapıldığının belirlendiğini ve bu konudaki çalışmaların MSK’ya sunulduğunu ifade etti.

Azerbaycan Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Mezahir Penahov ise seçim sonuçlarının, ”ihlal iddiaları ve benzeri şikayetlerin araştırılmasından sonra açıklanacağını” bildirdi.

Düzenlediği basın toplantısında, ”oy kullanma sürecinin tatmin edici düzeyde hayata geçirildiğini” ifade eden Penahov, ”Ancak belirli seçim ihlalleri de oldu ve bunları araştıracağız” dedi.

Penahov, ”yasa ihlali yapıldığı belirlenen tüm bölge ve merkezlerde sonuçların lağvedileceğini, tüm şikayetlerin araştırılacağını” kaydetti.
Yeni Azerbaycan Partisi’nin Genel Sekreteri Ali Ahmedov ise seçimlerin tam demokratik, özgür, şeffaf ve adil bir ortamda yapıldığını söyledi.

MUHALEFETİN PROTESTO EYLEMLERİ

Bu arada, Azerbaycan’da önde gelen muhalefet partileri tarafından oluşturulan Azatlık blokunun temsilcileri, bugün yapılan parlamento seçimlerinde çok sayıda ihlal olduğunu öne sürerek, 8 Kasım’dan itibaren protesto gösterilerine başlayacaklarını bildirdi.

İLGİLİ HABERLER:

‘Çürük iktidarı emperyalizm koruyor’…

‘Azerbaycan’da hür seçim olmaz’…

Azerbaycan’da darbe korkusu

Azerbaycan muhalefetinden cahilce istek…

1117700cookie-checkAliyev’in iktidar partisi önde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.