Açlık grevi yapanlar artıyor

ABD ordusu, açlık grevi yapan tutsakların sayısının 42’ye yükseldiğini açıklarken, bir insan hakları grubu, Guantanamo’daki 70’den fazla tutsağın, hapsedilmelerini protesto amacıyla yemek yemeği reddettiğini kaydetti. 

Guantanamo’daki gözaltı merkezinin sözcülerinden Binbaşı Pauline Storum, açlık grevi yapanların sayısının, 2006 yazından bu yana en fazla sayıya ulaşarak 42’ye çıktığını söyledi. Storum, yemek yemeği reddeden tutsakların zorla beslendiğini belirterek, açlık grevindekilerden hayati tehlikesi olan bulunmadığını ifade etti. 

Merkezi New York’ta bulunan insan hakları grubu Anayasal Haklar Merkezi avukatlarından Gitanjali Gutierrez, haftasonunda ziyaret ettiği Guantanamo’dan dönüşünden sonra yaptığı açıklamada, 70’ten fazla tutsağın açlık grevinde olduğunu, yaptıkları görüşmelerle ve tutsakların avukatlara gönderdiği mektuplardan saptadıklarını belirtti. 

Askeri yetkililer, perşembe günü itibarıyla 30 olan açlık grevi yapanların sayısının artmasının pazar günü ilk tutsakların üsse getirilişinin 7’inci yılı olması ve başkan seçilen Barack Obama’nın 20 Ocakta yapılacak yemin törenine yaklaşılmasına bağlıyor. 

ABD, Guantanamo’da halen terörizm, El Kaide ya da Taliban’la bağlantısı olduğu suçlamasıyla 250 kişiyi tutuyor.

1184860cookie-checkAçlık grevi yapanlar artıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.