Alkışlanacak çocuklar

Sanatsal eğitim alanında uğraş veren gençlerin akademik denklik seviyelerinin belirlenmesinde uluslararası geçerliliğe sahip olup, her yıl 93 ayrı ülkede 650 binden fazla adayın sınava girdiği “Grade” sertifikaları için ortalama yılda bir sınava girilmesi önerilirken, Eray iki yıl önce başlamış olduğu klasik gitar çalışmalarında 4. sertifikasını elde ederek, oldukça hızlı bir gelişme elde etti.

Başarıda Aile ve Çevre Faktörü

Klasik gitarın yanı sıra rock topluluğunda elektro gitar ve davul da çalan Eray Ülgüdür, müzikle iç içe yaşayan bir ailenin çocuğu. Kendisinden 3 yaş büyük ağabeyi Berkan Ülgüdür de, geçtiğimiz yıl Hackney Belediyesi & Hackney Trust’s Music Service’in çok başarılı genç müzisyenleri teşvik etmek amacıyla sunmuş olduğu 1.000 pound’luk “Music Award” ödülüne layık görülmüştü. Eray’ın 9 yaşındaki kuzeni Ceyda Polat ise, girmiş olduğu Grade sınavlarından 100 üzerinden 96 ve 93 gibi oldukça yüksek puanlar elde ederek, yeteneğiyle birlikte disiplinli çalışmayı kararlılıkla sürdüren bir başka örnek çocuğumuz olarak, başarıya ulaşmada ailedeki diğer üyelerin ve çevrenin nasıl teşvik edici bir rol oynadığının bir başka kanıtı oldu.

Orkestral Uygulamaların Çekim Kuvveti

Sanat eğitiminde, ortamın sanatsal ifadeye uygun olması, performans için gerekli koşulların, araç ve gereçlerin eksiksiz tedarik edilmeye çalışılmasının önemli olduğunu açıklayan müzik eğitmeni Sedat Sarıcı, çocuklarımızdaki potansiyelin doğru ve verimli bir çalışmayla ortaya çıkarılması ve yükseltilmesi için günümüzde ulaşılan eğitim yöntemleri ve teknik donanımın bir an önce kendi toplumumuzdaki yetişmekte olan nesile de sunulması gerkliliğini yineledi.

Enstrüman derslerinin yanı sıra gençlerimize rock topluluğuyla çalışmaları için prova stüdyoları, eserlerini toplumla buluşturmaları için festivaller sunan Orkestral Reform’da eğitim alan gençler girmiş oldukları son dönem Grade sınavlarında 75 ve üzerinde notlar elde ederek eğitimde başarı grafiğimizin artmasına katkıda bulunmuş oldular.

FOTOĞRAF: Sedat SARICI, Ceyda Polat

Berdan Doğan,Eray Ülgüdür, Havin Özdemir, Cansu Çetiner, Melek Öztürk

856190cookie-checkAlkışlanacak çocuklar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.