Çalışma Ateşesi göreve hızlı başladı

Türkiye’ye geri dönen eski Ateşe İzzet Giritlioğlu’nun yerine 3,5 ay önce göreve atanan Yeşildağlar, vatandaşların sorunlarına çözüm bulmak, kurumlar arası işbirliğini geliştirmek ve  vatandaşların hepsini ilgilendiren sosyal güvenlik sözleşmesi gibi anlaşmaların yürürlüğe girmesini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.


Yeşildağlar çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:


“Yurtdışında yaşayan işçilerin yine yurtdışında çalışma sürelerini Türkiye’deki emeklilik sürelerine borçlanma yoluyla saydırabilecekler. Bu kanun çok eski olmasına karşın borçlanma bedelleri sürekli değişti. Şimdi günlük 3,5 dolara indi. Bu bedel değişikliğini vatandaşlar kanun değişikliği gibi algılıyorlar. Bu konuda çeşitli sorular var. Bu konuda konsolosluğumuzun web sayfasını güncellemeyi düşünüyorum. Bize ulaşmak isteyen vatandaşlarımızın genellikle sordukları soruları ve cevaplarını da sitede yayınlayarak yardımcı olmayı planlıyorum…”


İngiltere’deki vatandaşlar arasındaki iletişim ağının oluşturulması ve doğru bilginin dolaşması için çaba göstereceğini vurgulayan Yeşildağlar, sivil toplum kuruluşları ve basınla da sürekli işbirliği içinde olacağını söyledi.


SOSYAL GÜVENLİK ANLAŞMASI


Türkiye’de Çalışma Bakanlığı AB Dairesi Başkanı olarak görev yapan Yeşildağlar, İngiltere’nin AB’ye tam üyelik yolunda Türkiye ile aktif ilişkiler geliştirmek istediğini belirterek, “İş bulma kurumları ‘Job Centre’ler ve uluslararası emeklilik servisi gibi kurumlar Türkiye ile işbirliği yapmak istiyorlar. Bu konudaki araştırma ve raporları bakanlığa ilettim. İki ülke arasında 1999’da sosyal güvenlik sözleşmesi imzalanmasına rağmen henüz yürürlüğe girmemiş. Bunun yürürlüğe girmesi için de İngiltere Çalışma Bakanlığı ile ortak bir çalışma sürdürüyoruz” dedi.


Yeşildağlar, vatandaşların soruları için 020 7591 6918’e telefon edebileceklerini söyledi.

787910cookie-checkÇalışma Ateşesi göreve hızlı başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.