‘Çalışma vizesi alırken tüccarlara dikkat’

Ankara Anlaşması’ndaki uygulama zorluklarını Avrupa Adalet Divanı’na götürerek Türkler lehine karar çıkmasını sağlayan Kuddus ve Aman avukatlık büroları basınla iftar yemeğinde biraraya geldi. Başkonsolos Bahadır Kaleli’nin de katıldığı yemekte karar sonrasında Ankara Anlaşması’ndan yararlanmak isteyen vatandaşların sorunları konuşuldu.


İki avukatlık bürosunun başvurusu üzerine Avrupa Adalet Divanı İngiltere’ye iltica ettikten sonra esnaf olarak çalışan Mehmet Darı ve Veli Tüm’ün, 1/80 Ortaklık Konseyi Kararları uyarınca, oturma izni almaya hakkı olduğuna karar verdi. Böylece Türiye’den buşvurulabileceği gibi İngiltere’de başka amaçla bulunan Türklere de İngiltere’de iş kurma hakkı kapısı aralanmış oldu.


Başkonsolos Bahadır Kaleli avukatları başarılı girişimlerini kutlayarak Ankara Anlaşması’nın vatandaşlara yeni iş fırsatları yaratmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Her iki büronun Türkiye’de de “British Legal Consultancy” adı altında temsilciliğini yapan Hakan Camuz, Avrupa Adalet Divanı kararının emsal teşkil etmesinin önemli olduğunu vurgulayarak bu konuda ortaya çıkan kavram kargaşasını kaldırmak amacıyla Türkiye’de basın toplantısı düzenleyeceklerini söyledi.


Ankara Anlaşması’dan yararlanarak İngiltere’de oturum vizesi almak isteyen vatandaşların ciddi hukuk bürolarına danışmalarını öneren Camuz, şu yorumu yaptı:


“Bizim insanımız da Ankara Anlaşması’ndan doğan bu haktan yararlansın, aile ve ülke ekonomisine katkıda bulunsun isteriz. Ankara Anlaşması’ndan yararlanmak isteyenler kendilerinden beklenen hukuki prosedürü yerine getirmeleri gerekiyor. Bu hakkın kötü niyetle kullanılmaması gerekiyor. İngiltere İçişleri Bakanlığı kolaylaşan Ankara Anlaşması’nın sıkı takipcisi olacaktır…”


FOTOĞRAF: Abdul Kuddus (Kudds. Av. Bür), Başkonsolos Bahadır Kaleli, Basharat Ali (Aman Av. Bür.) ve ayaktakiler Hakan Camuz ve Semira Dingil (Aman Av. Bür.)

805900cookie-check‘Çalışma vizesi alırken tüccarlara dikkat’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.