Alman arkeolog rehin alındı

Almanya’nın en büyük TV kanalı ARD, kaçırılan arkeolog ile ilgili video görüntülerini yayınladı. ARD TV’nın gösterdiği vıdeo da iki tane rehin diz çökmüş halde üç silahlı direnişcinin arasında yer aldı.

43 yaşındaki Susanne Osthoff ve şoförü Cuma gününden beri Irak’lı direnişcilerin elinde bulunuyor. ARD Televizyonunun gösterdiği video filminde direnişciler Almanya’nın Irak hükümeti ile beraber çalışmalarını hemen kesmesini aksi takdirde rehineleri öldürmekle tehdit ettiler.
 
Rehin Susanne’nin annesi Frau İngrid Salı günü N24 kanalının telefon ile yaptığı açıklamada, kızının yıllardan beri mesleği üzerine çalışmadığı,  “Direkthilfe” Irak adlı organisation da görev alarak savaşa karsı harekete yardımcı olmak için Irak’ta bulunduğunu söyledi. Ayrıca kızı ile 5 yıldan beri kontağının olmadığını ve acilen Alman hükümetinin harekete geçerek olabilecek kötü olayların önlenmesini istedi.

6 İRANLIDAN 2’Sİ SERBEST
 
Öte yandan ajans haberlerine göre; Bağdat’ın kuzeyinde kaçırılan iki İranlı kadın serbest bırakıldı. Tikrit Askeri Koordinasyon Merkezi, kadınların Balad yakınlarında serbest bırakıldıklarını duyurdu.

Merkez, İranlı kadınlarla bir Iraklı kadının da serbest bırakıldığını ve durumlarının iyi olduğunu belirtti. Koordinasyon merkezi, silahlı kişilerin dün akşam Balad yakınlarında, İranlı hacıları taşıyan minibüsün yolunu kestiklerini ve ateş açtıklarını, 2’si kadın 6 İranlıyı, Iraklı rehber ve Iraklı şoförü kaçırdıklarını açıklamıştı.

1119200cookie-checkAlman arkeolog rehin alındı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.