Alman atıkları sınırda ele geçirildi

Geçen Nisan’da da Almanya’dan getirilen binlerce tonluk toksitli endüstriel atığın Polonya’nın Baltık Liman şehri Gdansk’da imha edilmesine çevreciler engel olmuştu.

Polonya’nın Almanya sınırında gümrük polislerinin günlük olağan kontrolleri sırasında meydana gelen ve akıllara durgunluk veren olay şöyle gelişti:

Polonya-Almanya sınırında görevli gümrük polisleri, gümrük kontrolleri sırasında şüphe üzerine  durdurdukları bir kamyon şöförüne ne tür yük taşıdığını sordular. Bunu üzerine kamyon şöförü, yapay elyaf  karışımı yük taşıdığını söyleyerek gümrük polislerini ikna etmeye çalıştı.
 
Kamyon sürücüsünün taşıdığı yük hakkında verdiği bilgileri ikna edici olamadığına inanan gümrük polisleri, kamyonda yaptıkları aramada Almaya’dan getirilen ve geri dönüşümü olmayan 23 ton atık buldular.

Polonya gümrük polis yetkililerinin yaptığı açıklama da, Almanya’dan getirilen atıkların daha önce de Polonya’ya kaçak olarak sokulmaya çalışıldığı belirtildi. Açıklamada, Alman atıklarını kaçak olarak ülkeye sokmaya çalışan kamyon sürücüsüne cazai işlem uygulandığını ve atık yüklü kamyonun Almanya’ya geri gönderildiğini yer aldı. 

İLGİLİ HABER: Alman atıklarına çevreci engeli

1131010cookie-checkAlman atıkları sınırda ele geçirildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.