Alman misafir işçileri Türkler’den daha fazla

Bu rakamla Avusturya nüfusu 2001 sayımına göre yüzde beş oranında arttı. Bu nüfus artışın doğumdan kaynaklanmadığı, ülkeye olan göçün etken olduğu belirtildi. Avusturya’da yaşayan göçmen sayısının yüzde 34 arttığı da belirtilen diğer bir nokta oldu. Buna göre Avusturya vatandaşı olmayan ve Avusturyada yaşayan göçmenlerin sayısında 245 bin 726 kişilik bir artış olduğu kaydedildi.

Bu artışın aslan payı ise Avrupa Birliği ülkelerinin olduğu açıklanırken, bu rakamda yüzde 110 artışla birinci sıraya 152 bin kişiyle Alman göçmenlerin olduğu ifade edildi. Almanlardan sonra Avusturya’da yaşayan en kalabalık göçmen kesimi ise 133 bin ile Sırp, Montenegro, Kosova vatandaşalarının olduğu belirtildi. Avusturya’da yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ise yüzde on oranında gerilediği belirtilirken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sayısının 114 bin olduğu açıklandı.

Diğer taraftan Avusturya’da yaşayan Romanya, Slovakya ve Rus vatandaşlarının sayısında da artış görüldüğü de ifade edildi.

Eyaletler arasında karşılaştırma yapılırken, nüfus oranın Avusturya başkenti Viyana’da arttığı, ırkçı politikasıyla tanınan Kärnten eyaletinde ise azaldığı belirtildi.

1533810cookie-checkAlman misafir işçileri Türkler’den daha fazla

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.