Almanya Sağlık Bakanı: Salgın kontrol altında

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, ülkedeki koronavirüs salgınının “bugün itibarıyla yeniden kontrol altında ve kontrol edilebilir” olduğunu söyledi.

Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Bakan, Mart ayı ortasında sosyal ve ekonomik hayata getirilen kısıtlamalara işaret ederek, “Artık başarılı olduğunu söyleyebiliriz” dedi. Spahn, 12 Nisan’dan beri her gün iyileşenlerin sayısının yeni vaka sayısından yüksek olduğunu da sözlerine ekledi.

“RAMAZANDA KURALLARA UYUN” ÇAĞRISI

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi, koronavirüs salgını nedeniyle getirilen kısıtlamalara Ramazan ayı boyunca uyma çağrısında bulundu. Konsey Başkanı Aiman Mazyek, “Bu kutsal ayda camilerimizi kapalı tutmaya devam etmek bizim için çok zor olsa da, din ve vatandaşlık sorumluluğu, bu dönemde böyle davranmayı gerektiriyor” dedi.

VAKA SAYISI 134 BİNE YAKLAŞTI

Robert Koch Enstitüsü’nün verilerine göre, Almanya’da 3 bin 380 yeni vaka tespit edildi. Böylelikle vaka sayısı 133 bin 830’a yükseldi. Ülkede son 24 saat içinde 299 kişi daha hayatını kaybetti. Toplam can kaybı da 3 bin 868 oldu. Enstitü’nün verdiği bilgilere göre şimdiye kadar toplam 81 bin 800 kişi de iyileşti.

YAYILMA HIZI DÜŞTÜ

Robert Koch Enstitüsü’nün verilerine göre, Almanya’da yeni tip koronavirüsün bulaşma hızında düşüş kaydedildi. Enstitü tarafından yayınlanan istatistiklere göre, COVID-19 testi pozitif bir kişinin başka bir kişiye virüsü bulaştırma değeri 0,7’ye düştü. Enstitü, bunun yeni vaka sayısında hafif azalma anlamına geldiğine işaret etti. Mart ayı başında bu değerin 3 olduğu açıklanırken 8 Nisan’da ise 1,3 olarak kaydedilmişti. (DW)

2407360cookie-checkAlmanya Sağlık Bakanı: Salgın kontrol altında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.