Almanya vizesinde rendevulu dönem

10 Şubat’tan itibaren yürürlüğe girecek randevu sistemi şöyle işleyecek:

Vize başvurusunda bulunmak isteyenler 7 Şubat’tan itibaren Başkonsolosluk adına randevuları verecek firmanın 0 212 340 49 00 numaralı telefonunu arayacak.

Bilgi ve vize başvurusunda rezervasyon sisteminden faydalanmak için vize ücreti dışında 9 euro ödemek gerekiyor. Rendevulu vizeden bu aşamada yalnızca Ankara’daki Büyükelçiliği’nin kapsamı alanına giren il ve ilçeler yararlanabilecek. 

Bu ücreti İş Bankası’nın herhangi bir şubesinden yatırmak, ya da kredi kartıyla ödemek mümkün. Ödeme yapıldığında verilen makbuzda bulunan 16 rakamlı PIN kodu telefon görüşmesinde kullanılıyor. Her PİN kodu bir sonraki günden itibaren bir telefon ve bir randevu için geçerli.

Randevuların, başvuru tarihinden en az 48 saat önce alınması gerekiyor ve tarihte değişiklik yapılamıyor.

Haftaiçi 08:00-18:00 saatleri arasında telefon kabul ediliyor. Randevu sırasında pasaport bilgileri şart.

Vize başvuruları, gerekli belge ve bilgiler doğru ve eksiksizse kabul ediliyor.

Bu hizmetten, Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’nin yetki alanına giren illerde ikamet edenler yararlanabilecek.

Ayrıntılı bilgi, “www.ankara.diplo.de” adresinden alınabilir.

AÇIK GAZETE: Almanya yıllardır vize başvurusunu bir çileye dönüştürmüştü. İçlerinde yaşlı, hasta, engelli, hamile, çocukların da bulunduğu vatandaşlar gecenin karanlığında Alman Başkonsolosluğun kapısında kar, kış demeden sıraya girdiler. Başkonsolosluk çalışanları vize çilesindeki insanlara kaba davrandı. 

Duyarlı gazeteciler pek çok eleştiri yazdı ama dinleyen olmadı… Oysa çektirilen onca eziyet ve cefa ancak Almanya’nın vize isteminden vaz geçirme çabasıyla açıklanabilirdi… Çektirilen onca cefa ve çile Almanya’nın çok yakın tarihinde yabancı olmadığı bir yöntemdi… İnsan hakları adına utanılacak bu yöntem yıllarca sürdü.

Bu utanç, vize kuyruğunda oğlunun düğününe yetişmeye çalışan anne ve babanın ya da sermayenin serbest dolaştığı dünyada emeğin dolaşmasından yana olanların değildir. Bu utanç bile bile çile çektiren Almanya’nın ve vatandaşlarını vize kuyruklarına düşüren Türkiyeli yöneticilerindir…

Rendevulu vize değil, vizesiz dünya istiyoruz…

1098000cookie-checkAlmanya vizesinde rendevulu dönem

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.