Almanya’da çark tekliyor…

The  Financial Times IMF’nin Alman ekonomisi için oldukça karanlık bir tablo çizdiğini belirterek,  Alman ekonomisinden 2005 yılında 1.8 yerine sadece yüzde 0,8 büyüme beklendiğini yazdı.
 
Euro ülkelerdeki büyüme oranlarındaki düşüşe karşın Almanya’daki işsizliğin ekonomide sıkıntı yarattığını belirtti. Alman Die Welt’ten alıntı yapan gazete, İkinci Dünya Savaşı’nın bitişinden bu yana en yüksek düzeye ulaşan işsiz sayısı ve büyüme tahminlerinin aşağı çekilmesi karşısında, politik kanatta yaygın bir aldırmazlık olduğu yorumunda bulundu. Bir başka Alman gazetesi Frankfurter Allgemeine’den de alıntı yapan The Financial Times, son ekonomi verilerinin iç karartıcı olduğunu aktardı…

Gazeteye; kimse Almanya’nın bir gün gelip sosyal yardımlarını dağıtamaz duruma gelebileceğini, hatta bir yoksulluk çıkmazına saplanabileceğini aklından bile geçirmese de önlemlerde geçikilmemesi gerektiğini belirtti. Gazete, özellikle yükselen Asya ekonomilerinin Avrupa’nın refahına ciddi bir tehdit oluşturduğunu da belirtti.

The Financial Times, ekonomi yönetiminde muhalefetten bir şey beklenilmlediği süreçte, çıkış yolunun zor olduğu yorumunu da ekledi.

İLGİLİ HABER: İŞ DÜNYASINDAN / ZİYA AKŞAHİN’İN KÖŞESİ Almanya’nın çıkmazı

1100230cookie-checkAlmanya’da çark tekliyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.