Almanya’da koalisyon kurulamadı

Almanya’da 24 Eylül’de yapılan genel seçimlerin ardından hükümet kurma çalışmaları sürüyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Hür Demokrat ve Yeşiller ile koalisyon kurma çabalarının başarısızlıkla sonuçlandığını söyledi.

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi Genel Başkanı Angela Merkel “Jamaika koalisyonu” kurma hedefiyle yapılan ön görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlandığını açıkladı.

Merkel görüşmelerde Hür Demokrat Parti’nin masadan kalktığını söyledi. Söz konusu partiler ile 4 hafta boyunca yoğun müzakereler yapıldığını ifade eden Merkel, “Bir çözüm bulma konusunda denemediğimiz hiçbir şey kalmadığını partilerim adına söyleyebilirim” dedi.

“YANLIŞ YÖNETMEKTENSE, YÖNETMEMEK DAHA İYİ”

Koalisyon görüşmelerini sonlandıran FDP Genel Başkanı Christian Lindner 12 saat süren görüşmelerden sonra yaptığı açıklamada, 4 parti arasında ülkenin modernizasyonu konusunda ortak bir düşüncenin ve özellikle güven temelinin oluşturulamadığını söyledi.

“Yanlış yönetmektense, yönetmemek daha iyi.” değerlendirmesinde bulunan Lindner, özünde inanmadıkları bir politikayı desteklemek istemediklerini belirtti.

almanya koalisyon jamaika201117.jpgAlmanya Başbakanı Angela Merkel yarın Cumhurbaşkan Franz Walter Steinmeier’i durum hakkında bilgilendireceğini söyledi.

Hür Demokrat Parti’nin görüşmelerden çekilmesinden sonra erken seçim veya azınlık hükümeti kurma gibi seçeneklerin gündeme gelmesi bekleniyor.

CDU/CSU, FDP ve Yeşillerin oluşturması beklenen hükümet seçeneği, partilerin renklerinin (siyah-sarı-yeşil) Jamaika bayrağını çağrıştırmasından dolayı “Jamaika koalisyonu” olarak adlandırılıyordu.

2138810cookie-checkAlmanya’da koalisyon kurulamadı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.