Almanya’da Türk işyerlerine PKK saldırısı

Almanya’nın Hamburg kentinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Merkez Camisine ait binadaki Türk marketi ve seyahat acentesiyle iki ilçedeki seyahat bürolarına önceki gün düzenlenen saldırıların arkasında PKK taraftarlarının bulunduğu bildirildi.

Hamburg Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, örgüte yakın bir internet sitesinde bu iş yerlerine yönelik saldırılardan örgütün sorumlu olduğunun belirtildiği kaydedildi ve “Suçu işleyen kişi ya da kişilerin kimliği belirlenemedi, ancak deliller saldırıların PKK yandaşları tarafından yapıldığına işaret ediyor” denildi.

DİTİB Merkez Camisi Derneği Başkanı Mesut Yapraklı da bir ay önce ırkçı tehdit mektupları aldıklarını, 9 Eylülde gelen bir mektubun Türklere ve Müslümanlara yönelik hakaretler içerdiğini, polisi olaydan haberdar ettiklerini söyledi.

Polisin incelemelerinden henüz sonuç çıkmadığını ifade eden Yapraklı, daha sonra bu saldırıların düzenlendiğini, can güvenliklerinin sağlanmasını istediklerini kaydetti.

Alman Sosyal Demokrat Partili (SPD) Hamburg eyalet meclisi üyesi Bülent Çiftlik de bu konuyla ilgili eyalet meclisinde soru önergesi verdiğini ifade etti.

Çiftlik, kundaklamaların asıl sebebinin ortaya çıkartılması gerektiğini, Hamburg gibi liberal bir kentte böyle olayların yaşanmasının utanç verici olduğunu söyledi.

Hamburg Türk Toplumu (TGH) Başkanı Nihat Ercan da “saldırıları, kimin tarafından düzenlenmiş olursa olsun kınadıklarını, var olan dostane atmosferi kimsenin bozamayacağını” belirtti ve güvenlik güçlerinden gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Yeşil Alternatif Liste (GAL) adlı parti de saldırıları kınayarak, Türk ve Müslümanlara yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Hamburg’da önceki gün önce Hamm ilçesinde bulunan DİTİB Merkez Camisine ait binadaki market ve seyahat acentesi kundaklanmış, ardından Altona ve Wilhelmsburg ilçelerindeki seyahat acentelerinin camları kırılmıştı.

1180700cookie-checkAlmanya’da Türk işyerlerine PKK saldırısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.