Almanya’da Türk kadınları makamları tek tek ele geçiriyor

Aynen öyle!

Ve de biz erkeklere onları alkışlamak düşüyor.

Hiç şikayetçi değilim.

Almanya’da ne Almanca ne de Türkçe olarak doğru dürüst derdini anlatmaktan yoksun “kara bıyıklı beceriksiz” politikacı “özentilerinden” (bazıları bıyıklarını kesseler de vaziyet değişmedi) yeterince çektik ve çekmekteyiz. Başarılı kadınlarımız “hoş geldi!”.

Aşağı Saksonya Eyaleti’nde CDU’lu Aygül Özkan ve Baden-Württemberg’de SPD’li Bilkay Öney’in ardından Almanya’daki üçüncü Türk kökenli bakanımız da bir bayan oldu. Dilek Kolat şimdi Berlin Eyaleti’nde Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı!

Gümüşhane Kelkit’te 1967 yılında dünyaya gelen Dilek Kolat, aile birleşimi çerçevesinde küçük yaşta Almanya’ya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Berlin’de tamamlayan Kolat, Berlin Teknik Üniversitesi’nde Sanayi Matematiği Bölümünü bitirdi. Kolat, Almanya Türk Toplumu (TGD) Genel Başkanı Kenan Kolat ile evli.

İkisi de Berlin’li arkadaşlarım Bilkay ve Dilek şimdi Eyalet Parlamentosu sıralarından bakanlıklara transfer oldular.

Hafta sonu gerçekleşen SPD Kurultayı’nda da Federal Parlamento (Bundestag) milletvekili Aydan Özoğuz SPD Başkan Yardımcısı olarak seçildi. Bu Almanya’da bir ilk!

Aydan Özoğuz, 1967’de Almanya’nın Hamburg kentinde doğdu. İngiliz ve İspanyol Filolojisi öğrenimi gördü. 1989 yılında Alman vatandaşlığına geçti ve 1994 yılından itibaren Körber Vakfı’nda çalıştı. Hamburg Eyalet Parlamentosu milletvekilli oldu. 2009 yılındaki genel seçimlerde de Federal Meclis milletvekili seçildi. Hamburg Eyaleti İçişleri Senatörü Michael Neumann ile evli olan Aydan Özoğuz, bir kız çocuğu annesi.

Aydan hepimizi gururlandırdı.

SPD Kurultayı’nda sevinmeye devam ettik.

SPD MYK’sının üyeliklerine de iki Türk arkadaşımız daha seçildiler: Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Uyum Bakanlığı Müsteşarı Zülfiye Kaykın ve Hannover SPD İlçe Başkanı Alptekin Kırcı!

Zülfiye Kaykın 16 Temmuz 2010 tarihinden beri müsteşar olarak çok başarılı çalışmalar yapmakta. Şimdi bir de SPD MYK üyesi olarak Almanya Türk Toplumu için büyük bir kazanım olacak.

1971 yılında Hannover’de doğan Alptekin Kırcı ise Hannover SPD İlçe Teşkilatı Başkanı. Aynı zamanda avukat olan Alptekin ile “Schröder Kampanyaları’mızda” harika toplantılar yapmıştık. SPD MYK üyesi olarak başarılara imza atacağından en ufak bir şüphem yok.

Almanya’da Türk Kadını sanki Türkiye ve KKTC’ye inat politikada erkekleri “sollamaya” devam ediyor.

Üç Türk Bakanımız var. Üçü de kadın!

İlk defa büyük bir partide Başkan Yardımcımız oldu. O da kadın!

Federal Mecliste dört milletvekilimiz var. Üçü kadın.

Bir müsteşarımız var. Zülfiye!

Eyalet meclisindeki bol sayıda milletvekilimizin üçte ikisini kadınlar oluşturmakta.

Türkiye’de ve KKTC’de politikada “mumla aranan” kadın vekiller Almanya’da Türkiye kökenli politikacılar söz konusu olduğunda “her yerde egemenler”.

“Kendimizle barışık” ve de “kompleks sorunu olmayan” erkekler olarak bu durumdan gurur duymaktayız!

“Darısı Türkiye’nin ve Kuzey Kıbrıs’ın başına” diyoruz!

1618110cookie-checkAlmanya’da Türk kadınları makamları tek tek ele geçiriyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.