ALMANYA’DAN… CHP mi?

Sevgili okurlarımıza özel olarak açıklama yapma ihtiyacı duyuyorum. Son haftalarda CHP üzerine sürekli yazmama neden olan gerekçe benim hem Alman hem de Türkiyeli bir sosyal demokrat olmamdan dolayı gündeme geldiği sanılan bir CHP içi kavgada taraf olmam filan değil!

Tam tersine ne Türkiye ne de CHP’nin konumuz olmadığı ortamlarda sürekli CHP sorularına muhatap olmak zorunda kalmam beni bu konuda sizleri bilgilendirmeye zorunlu kılıyor. Salı gününden beri KKTC Başbakanı ve CTP-BG Başkanı Ferdi Sabit Soyer’in başında olduğu bir heyetle birlikte Almanya’nın önde gelen politikacılarına Kuzey Kıbrıs Gerçeği’ni anlatmaya çalışmaktayız. Haksız amborgola-rı, izolasyonları ve Rum Kesimi’nin her türlü “alavere dalaveresini” anlatıyoruz.

Yeşiller Başkanı Claudia Roth ile muhteşem bir basın toplantısı gerçekleşti. SPD kurmayları Avrupa Politikası sözcüsü Axel Schaefer, SPD Federal Parlamento Meclis Grubu Başkan Yardımcıları Ute Kumpf ve aynı zamanda eski Savuma Müsteşarı Walter Kolbow, Çalışma Bakanlığı Müsteşarı ve SPD’nin Türkiye Politikaları ile ilgili biriminin sözcüsü Gerd Andres ve eski Almanya Şansölyesi Gerhard Schroder ile KKTC için çok anlamlı görüşmeler yapıldı. Ayrıca aralarında Federal Parlamento’dan Dr. Lale Akgün’ün, Prof. Hakkı Keskin’in, eyalet milletvekilleri Özcan Mutlu’nun, Bilkay Öney’in ve Filiz Polat’ın da olduğu Türkiye kökenli milletvekilleri ile geleceğe yönelik işbirliği açısından değerli buluşmalar oldu. Bu ziyaret hem Alman hem de Türkiye medyası tarafından büyük bir ilgi ile izlendi.

Tüm muhataplarımız karşılarında Ferdi Sabit Soyer’i gerçek bir Avrupalı sosyal demokrat Başbakan ve Parti Başkanı olarak görmekten çok memnun kaldılar ve Kuzey Kıbrıs çok dost kazandı. Gelelim şimdi yazımın başında dile getirdiğim konuya. Bizim konumuz olmamasına rağmen tüm muhataplarımız bize “CHP” konusunu Avrupa Solu için büyük bir “sorun” olarak dile getirdi.

Tüm Avrupalı muhataplar CHP’den bahsederken MHP üzerine konuşuyormuşcasına sıkıntılarını dile getirmekteydiler. Hatta bazı muhataplar “CHP Başkanı Deniz Baykal’ın hiç demeç vermemesinin” Türkiye Solu için en iyi hizmet olacağını bile söyleyecek kadar doluydular. İşte bu nedenle Türkiye’nin sosyal demokratlarına bir kez daha acilen aktarmayı bir görev biliyorum: CHP ve şimdiki yönetimi Türkiye Solu ve Türkiye’de sosyal demokrasi için uzun yıllar telafisi çok güç bir imaj sorunu yaratmakta. CHP’li gerçek sosyal demokratlar hele bir de kongre delegesi olma şansına sahipseler bu duruma daha ne kadar göz yumacaklar çok merak ediyorum.
 

1615890cookie-checkALMANYA’DAN… CHP mi?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.